Zavřít reklamu

Intel-from-16-Cores-to-80-Cores-2
V súčasnosti Apple vo svojich iOS zariadeniach používa čipsety s označením Apple A5, ktoré sú súčasťou najnovších produktov od Applu, konkrétne iPadu 2 a iPhonu 4S. Sú navrhnuté spoločnosťou z Cupertina, vyrábané Samsungom a nahradzujú staršie čipsety s označením A4. Obsahujú dvojjadrový procesor ARM Cortex-A9 MPCore s akcelerátorom NEON SIMD, dvojjadrový grafický procesor PowerVR SGX543MP2 a 512 MB DDR2 operačnú pamäť s frekvenciou 533 MHz.

V ďalších generáciách iZariadení sa má nachádzať novší čipset s označením Apple A6 a doteraz nič nenasvedčovalo tomu, že by to tak nemalo byť. Avšak, karty môže zamiešať spoločnosť Intel, ktorá sa podľa denníka The Telegraph vyjadrila, že rokovala s rôznymi spoločnosťami vrátane Applu o použití ich nového čipsetu s označením Intel Medfield v mobilných zariadeniach. Jedná sa o čipset, ktorý obsahuje procesor Intel Atom vyrábaný 32nm technológiou s frekvenciou 1.6Ghz a 1GB DDR2 operačnou pamäťou. Použitý grafický čip nebol uvedený.

Intel_Medfield_Smartphone_Reference_Design

 

Apple používa už dlhší čas procesory Intel vo svojich Mac OS produktoch. Treba však brať na vedomie, že Samsung nedávno otvoril továreň v Texase, kde sa uskutočňuje aj ďalší vývoj AX čipsetov, z čoho vyplýva, že Apple sa usiluje o výrobu vlastného tovaru. Každopádne to bol veľmi zaujímavý ťah Intelu, no osobne pochybujem o tom, že by sa spoločnosť Apple v budúcnosti priklonila k platforme Intel Medfield.

*Zdroj: TheTelegraph, Wikipedia

Dnes nejčtenější

.