Zavřít reklamu

Jsou hry, které k tomu aby člověka zabavily potřebují úžasnou grafiku, perfektní fyziku, množství levelů, překážek a dalších věcí. Existují však také hry, které vsází na svou jednoduchost a budete je hrát několik týdnů v kuse, každou volnou vteřinu, příkladem za vše je Nuts!

Nuts! Je nikdy nekončící příběh veverky a jejího stromu, na kterém se snaží nasbírat co největší množství oříšku a dostat se co nejblíže k jejímu vrcholu. Hra se ovládá pouze pomocí akcelometru, díky kterému ovládáte pohyb veverky při běhu po stromě. Na visuálně velmi obstojně zpracovaném stromu se snažíte vyhnout všem větvím, které ubírají životy vaší veverce a zároveň nasbírat co největší počet oříšků, díky kterým můžete nakupovat speciální bonusy.

Bonusů ve hře je hned několik, můžete nakupovat další životy, speciální druhy oříšků, které vám pomohou běžet rychleji s tím, že navíc můžete narážet do větví stromů nebo například ochranné štíty. Se snoubenkou hrajeme hru již více jak 14 dní a zatím se nám podařilo nahrát zhruba 50 000 bodů, za které lze koupit vzpomínané vylepšení. Hra nabízí také možnost koupit body z oříšků za reálné peníze, tu jsme však nevyužili a tak zápasíme se stromem jen pomocí vlastního umění. Pokud chcete dosahovat co nejlepší výsledky a dostat se výše než váš partner, je nutné kmen stromu obíhat ze všech stran, jelikož speciální oříšky jsou z devadesáti procent ukryty na opačné straně kmene, než po které zrovna běžíte.

 

 

 

*Šetření na koupi dalšího života

Strom nabízí kromě standardního kmenu také ohořelý a zasněžený kmen. Ohořelý kmen se mění ve spirálu větví, které je nutné šikovně oběhnout. Zasněžený usek kmene je naopak kluzký a s veverkou je nutné mnohem důkladněji manipulovat. Mění se nejen typ kmene, ale také četnost větví, díky čemuž se střídají poněkud volnější úseky s okamžiky, kdy musíte s iPhonem kroutit jako o život. Hra také nabízí různé scenérii, které se objevují v pozadí stromu, jednou vidíte pohoří, podruhé zase další stromy. Zatím se nám podařilo vyšplhat nejvíce 1900 metrů a nemůžeme tak potvrdit, zda se dá dostat až na vrchol virtuálního kmene.

Hra je příjemně graficky zpracovaná, nabízí zajímavé zvukové efekty a jistě vás dokáže zabavit na dlouhou dobu, obzvláště pokud ji hrajete v páru a oba dva chcete za každou cenu vědět, zda jde dosáhnout špičky stromu.

nuts!-ios

 

Dnes nejčtenější

.