Zavřít reklamu

Deník The New Your Times přinesl rozhovor se sestrou Steve Jobse. Mona Simpsonová pronášela oslavnou řeč na počest zakladatele společnosti Apple v kostele, který se nachází na půdě Stanfordské univerzity. Součástí proslovu byl mimo jiné také popis posledního dne, který Steve prožil v kruhu své rodiny. NYT přepsal část proslovu a následně ještě udělal se sestrou zemřelého Jobse zajímavý rozhovor. Steve Jobs zavolal své sestře 4. října, den před svou smrtí. Řekl jí aby okamžitě nastoupila do letadla, směřujícího k domovu, ve kterém byl Steve obklopen svou druhou sestrou, manželkou a dětmi. Když sestra přijela do Palo Alta, viděla Stevovu ženu Laurene jak klečí u jeho postele. Laurene kontrolovala Stevův těžký dech a trhla sebou vždy, když se prodloužil interval mezi jednotlivými nádechy. Steve dokázal přežít noc a 5. října 2011 se naposledy podíval do očí svých nejbližších. Sestra dokonce řekla, že se Stevovi před smrtí dýchalo tak těžce, jako kdyby zdolával náročnou cestu s nejasným cílem, vypadalo to jako by lezl na nějakou horu, smrt si pro něj nepřišla, on ji dosáhl.

„Stevova poslední slova byly slabiky Oh wow, oh wow, oh wow…, zopakované třikrát po sobě. Než odešel, zadíval se na svou sestru Patty, poté dlouze na své děti a následně na svou životní partnerku Laurene. Poté se zahleděl za ně a pronesl svá poslední slova,“ řekla Mona Simpsonová, sestra legendy našeho století.

gty_Laurene_Powell_nt_111006_wg

*Steve Jobs se svou ženou Laurene Jobs

Steve Jobs se se svou biologickou sestrou setkal až ve svých 25 letech, když pátral po své matce, jenž ho dala k adopci. „Přestože jsem byla odjakživa feministkou, hledala jsem pořád muže, který by mě miloval. Když mi bylo 25 let, našla jsem ho… Byl to můj bratr,“ sdělila Mona v rozhovoru pro NYT. Mona pracovala jako spisovatelka v malém nakladatelství a vedla zcela normální život. Jednoho dne ji však zavolali právníci renomované právní kanceláře a oznámili, že je sestrou jednoho velmi známého muže, který se s ní chce co nejdříve setkat osobně. Když ji Steve Jobs poprvé stiskl ruku, říkala si Mona: „Týpek v mém věku, oblečený do džín, arabského či židovského vzezření a hezčí než Omar Sharif“. Mona se rozpovídala také o tom, co pro Steva znamenala láska: „Steve strávil velké množství času povídáním o lásce, choval se jako děvče. Láska byla pro něj nejvyšší ctnost. Sledoval a zajímal se o vztahy lidí, které měl rád.“ Když Steve Jobs potkal svou životní partnerku a matku svých děti Laurene, první komu to oznámil byla opět jeho sestra: „Potkal jsem nádhernou ženu, je velmi chytrá, má psa a hodlám si ji vzít.“

*Jan 01 - 00:00*05_Flatbed_WEB

*Steve Jobs se svou ženou Laurene Jobs

Neopustila nás pouze legenda počítačového průmyslu a největší vynálezce světa od dob Leonarda Da vinci, ale také milující člověk a zodpovědný otec, slova jeho sestry to pouze potvrzují.

*Zdroj: cas.sk, The New York Times

Dnes nejčtenější

.