Zavřít reklamu

O sporu Samsungu s Applem jsme vás informovali již na konci května/máje, tehdy Apple nařkl Samsung s kopírování a Samsung na oplátku požadoval vidět iPhone 5 a iPad 3 aby jej nemohl náhodou okopírovat. Nyní se Samsung opět hlásí o slovo díky svému nejnovějšímu produktu Samsung Galaxy Smart Case. Jedná se o produkt společnosti Anymode, který však Samsung posvětil ochranou známkou „Designed for Samsung Mobile“, jedná se tedy o oficiální příslušenství podporované přímo společností Samsung. Jak jistě poznáte již z názvu, jedná se o povedenou kopii Apple Smart Cover, tedy ochrany displeje iPadů 2. generace.

V podstatě jediný rozdíl mezi Apple Smart Cover a Samsung Smart Case je ve způsobu uchycení. Zatím co na iPad se Smart Cover připevní pomocí magnetů a jeho sundání je okamžité, Samsung Galaxy musíte vložit do plastové vaničky a zacvaknout jej. Poté co se objevili spekulace o tom, že Apple iPhone 5 nebo iPhone 4s se opozdí právě kvůli Samsungu, který vyrobil čipy Apple A5 jenž se přehřívají, měla by se společnost Samsung snažit jinak, než kopírováním Applu. Jak vidíte na následujících obrázcích, Samsung se dokonale inspiroval také vizualizací Apple Smart Cover při propagaci svého výrobku.

samsung-smart-case
apple-smart-cover
samsung-smart-case
apple-smart-cover
samsung-smart-case
apple-smart-cover

Samsung okopíroval Apple, ten zase kryt na vanu…

Apple má svůj lamelový systém skládání obalu ze kterého jde během vteřiny vytvořit stojánek chráněný patentem. Již při představení Apple Smart Cover však zejména Japonská média reagovala na produkt s tím, že kopíruje klasické kryty pro bazény a zejména vany. Tyto kryty jsou v Japonsku a celkově v Asii velmi oblíbené, není proto divu, že se místní obyvatele cítí okopírováni samotným Applem.

SmartCover_waterpoll

*Zdroj Anymode.net, 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.