Zavřít reklamu

V pátek 17. 6 2011 vydal Apple PDF prohlášení o způsobu distribuce svého nového operačního systému pro větší společnosti a instituce zabývající se výukou.  Větší firmy, které mají mnoho Maců budou podle všeho upgradovat svůj operační systém stejným způsobem jako všichni ostatní, tedy přes Mac App Store.

Apple nabídne firemním zákazníkům smlouvy s hromadnou licencí s tím že jedna licence z tohoto balíčku bude vycházet na 29,99 dolarů na přístroj pro minimálně 20 strojů. Pro zákazníky, kteří Macy používají k výukovým účelům bude Apple mít hromadnou smlouvu s 39 dolary na licenci pro jeden počítač s minimálním počtem 25 počítačů.

business

OS X Lion Server bude k dostání jako add-on přes Mac App Store za 49,99 dolarů k původním 29,99 dolarům za samotný OS X Lion. K tomu aby jste mohli nainstalovat OS X Lion Server nebudete potřebovat zakoupený Snow Leopard Server, ale pokud teď máte Snow Leopard Server, tak můžete upgradovat pouze na OS X Lion Server, nikoliv na klasický OS X Lion. Pokud chcete Lion nebo Lion Server, musíte upgradovat svůj stroj ze pouze Snow Leoparda.

Firemní zákazníci obdrží s hromadnou smlouvou jeden redemption kód, který bude potom použit pro stáhnutí Liona z Mac App Store. Jakmile zadáte v Mac App Store redemption kód, do složky s aplikacemi se vám stáhne instalační soubor OS X Lion, který se ale hned nespouští. Tento instaler bude použit pro nainstalování Liona na ostatní systémy.

IT oddělení firem tak budou moci použít stejný způsob hromadné instalace, jako je používán nyní. K tomu aby se Lion nainstaloval na více počítačů jednoduše zkopírujete stáhnutý soubor na cílové počítače a spustíte instalaci.

Dnes nejčtenější

.