Zavřít reklamu

Steve Jobs prezentoval na městské radě Curpertina plány na výstavbu nového sídla společnosti. Stavět se má na 98 akrech půdy, kterou Apple koupil v minulém roce od společnosti Hewlett Packard. Nová budova pojme 12 000 zaměstnanců a podle plánů Apple by měla být dokončena v roce 2015.

Steve Jobs

„Je to úžasná stavba, je trochu jako kosmická loď co přistála. Ve středu je nádvoří a kolem je kruh. Vše kolem nádvoří tvoří kruh. Mate-li stavět takové věci není to nejlevnější. Na této budově není rovný kus skla, vše je zakřivené. Použili jsme naše zkušenosti z maloobchodních prodejen na celém světě a víme, jak udělat největší kusy skla na světě pro architektonické použití.“

Jeden ze zástupců městské rady se zeptal Steva jobse, co budou mít obyvatelé Curpertina z nového Campusu Apple, zda budou mít zejména bezplatné Wi-Fi, jako nabizí Google v Mountain View, kde stojí jeho Campus. Steve odpověděl poměrně jednoznačně.

„Apple platí největší daně v Curpertinu, to je podle nás dostatečným přínosem pro město. Pokud se nám podaří dostat z placení daní, rádi nabídneme bezplatné Wi-Fi“.

Dnes nejčtenější

.