Zavřít reklamu

Rusko se na konci letošního roku s největší pravděpodobností dočká vůbec prvního oficiálního Apple Store. Na internetové stránce IfoAppleStore.com se totiž objevila zpráva, která tuto informaci potvrzuje. Do Ruska se před několika dny vypravili zástupci obchodního oddělení společnosti Apple, kteří mají za úkol vyjednat nájemní smlouvu v nově zrekonstruovaných prostorách hotelu Moskva.

Ten se nachází jen několik kroků od Rudého náměstí, Kremlu a dalších významných památek. Samotné prostory by měly projít menší přestavbou a následně by měly být připraveny pro přestavbu na Apple Store. Celý projekt by měl být připravený na konci roku 2011, nejpozději však na začátku roku příštího.

hotel_moskva_now

Ron Johnson a realitní viceprezident Bob Bridger navštívili Moskvu na konci března, aby si celý prostor prohlédli a posoudili, zda je pro otevření Apple Store vhodný. V té době ještě žádná nájemní smlouva podepsána nebyla, nicméně by k jejímu podpisu mělo dojít v nejbližších dnech.

V případě, že by bylo Apple Store v Rusku opravdu otevřené, šlo druhé otevření nového Apple Store v postkomunistických zemích za krátkou dobu. Nedávno bylo totiž otevřeno nové Apple Store v Drážďanech. Jde už o pátý Apple obchod v Německu.

Dnes nejčtenější

.