Zavřít reklamu

Apple-MArch-2-inviteZajtra je ten deň, v ktorý Apple znovu predstaví toľko očakávané novinky. O tom, že Apple predstaví iPad 2. generácie nie je pochýb. Nejasnosti sú však v tom, čo ďalšie Apple predstaví na tomto evente. Dohady sú rôzne, niektoré sú pravdepodobnejšie, niektoré menej. Čo teda môžeme očakávať?

Lepšie MobileMe
Cult of Mac priniesol správu, podľa  ktorej Apple plánuje predstaviť nové, prepracovanejšie MobileMe. Hlavnou novinkou oproti predchádzajúcej verzií by malo byť, že celá služba bude v cloude, kde bude možné uploadovať iTunes knižnicu, napr. hudbu, filmy, TV epizódy, … a následný prístup k nim z ktoréhokoľvek počítača s prístupom na internet. Obsah, ktorý sem užívateľ uploaduje by nemusel pochádzať len z iTunes Store, ale aj napr. CD, ktoré ste si do iTunes importovali. Tieto informácie pochádzajú priamo z Apple, konkrétne od jedného zamestnanca, ktorý pochopiteľne chce ostať v anonymite.

Bude MobileMe zadarmo?
Na túto otázku je teraz ťažké odpovedať, aj keď sa informácie tohto typu už viackrát objavili. Viac pravdepodobné je, že Apple sprístupní len niektoré služby z MobileMe užívateľom zadarmo, ako to bolo v minulosti s funkciou Find My iPhone. Možno sa takto postupom času celé MobileMe stane dostupné zadarmo a mi si to ani nevšimneme.

iPad 2
Ten istý zamestnanec taktiež povedal, že iPad, ktorý teraz Apple uvedie, nebude obsahovať ,,úchvatné” novinky oproti predchádzajúcej generácií. Tých ,,úchvatných” noviniek by sme sa mali dočkať až v iPade 3. generácie, ktorý by mal byť uvedený v septembri tohto roku spolu s novými iPodmi. Informácie podobného typu tu už boli predtým, aj keď neboli považované za dôverihodné. Taktiež tento zamestnanec priznal, že Apple mal pár problémov s iPadom 2. generácie. Konkrétnejšie informácie však neprezradil.

Čo nové od iPadu môžeme očakávať
Noviniek by malo byť hneď niekoľko, či sa však všetky objavia v druhej generácií je otázne.

Predpokladané novinky:

  • displej s vyšším rozlíšením (pravdepodobne s 2x vyšším)
  • výkonnejší procesor Apple A5
  • vyššia RAM
  • dlhšia výdrž batérie
  • dve kamery, jedna na prednej strane na uskutočňovanie FaceTime hovorov, druhá na zadnej strane (podobná ako je v iPode Touch 4. generácie)
  • Thunderbolt (pripojenie externého monitoru, prenos dát),
  • vzhľad podobný najnovšiemu iPodu Touch.

ipad-3

iWork’11
Apple už dávnejšie aktualizoval svoj balík multimediálnych aplikácií, no kancelársky balík ešte stále na svoju aktualizáciu čaká. Podľa zahraničných serverov bolo už viacero predpokladaných dátumov, kedy mal byť uvedený – no nestalo sa tak. Možno sa dočkáme už zajtra …

Aktualizuje Apple iPod Classic?
V septembri sa dočkali všetky iPody aktualizácie, až na jeden – iPod Classic. Tento iPod nebol už dlhšie aktualizovaný, preto môžeme očakávať jeho skorú aktualizáciu. Novinkou by mal byť väčší disk, tentoraz s kapacitou až 220 GB. Osobne si ale myslím, že Apple s aktualizáciou tohto modelu počká ešte do septembra, kedy ho aktualizuje spolu s ostatnými iPodmi. No aktualizácie by sa už dočkať mohol.

iOS 4.3
Spolu s novým iPadom, Apple pravdepodobne uvedie aj nový iOS, konkrétne verziu 4.3. S príchodom tejto verzie by mala byť ukončená podpora iPhonu 3G a iPodu Touch 2. generácie. Predpokladané novinky novej verzie iOS 4.3 si môžete prečítať v našom článku.

Dnes nejčtenější

.