Zavřít reklamu

amigaFanoušci legendárního pc Amiga mohou jásat. Na telefony iPhone a přehrávače iPod brzy dorazí emulátor této legendární platformy. Aplikace má název iAmiga vyvíjejí ji vývojáři Manomio. Jde o stejné vývojáře, kteří před časem do App Store vypustili emulátor C64, který byl z App Store nejdříve stažen, ale později se v obchodě objevil znovu.

Emulátor je ve vývoji již několik měsíců (první zmínka se objevila již v dubnu tohoto roku) a objevit by se měl během několika týdnů. Aplikace bude podporovat iPhone 3GS a iPhone 4, iPod touch 3. generace a novější. Majitelé iPhone 3G a starších zařízení mají bohužel smůlu.

Inženýři z Manomia uvedli, že společnost momentálně pracuje na získávání licencí her pro emulátor. V emulátoru by se mohly objevit i takové herní pecky jako jsou Defender of the Crown, Battle Squadron, International Karate, R-Type, R-Type II, Speedball, Stunt Car Racer, Shadow of the Beast, Virus and Xenon 2: Megablast a další. Nikdo však momentálně nedokáže zaručit, že distribuované budou přesně tyto hry.

Dnes nejčtenější

.