Zavřít reklamu

google-docs-iOSGoogle nás před pár týdny informoval o spuštění editace google docs na iOS zařízeních ve stejném měřítku, jako na klasickém počítači. To až do dnešního dne nebylo nijak možné. Protože ale dnes není včera, od nynějšího dne máte možnost si své dokumenty nejen prohlížet, ale i editovat či rovnou psát.

Hlavní zména oproti mobilní verzi je ve funkčnosti, zatímco mobilní verze neobsahuje žádné možnosti editace vzhledu textu, desktopová verze je na tom o mnoho lépe. Existují některé funkce, které nejsou stále na 100% dopilovány, nicméně jich není mnoho. iPad a Mac se tedy v tomto ohledu stávají téměř rovnocennými. Na mou osoba udělala tato nová skutečnost velký dojem, neboť Google Docs je opravdu dobrý editor, který používám poměrně často, i přestože neobsahuje veškeré sady na editaci co obsahují např. Pages nebo Microsoft Word.

Google_docs_ios

Osobně jsem na novince shledal 1 zápor, chcete-li, pak 2, pokud započítám, že psaní dlouhého projevu bez hardwarové klávesnice je poněkud obtížné. Jako problém softwarový bych tady označil nutnost připojení k internetu. Porovnám-li Google Docs s Pages for iPad, nenajdu až tolik odlišností, ale na rozdíl od Google Docs Pages nepotřebují připojení k internetu a přece jen se s nimi pracuje lépe. Pokud jste tedy čekali na Google Docs jako na záchranu před koupí Pages, asi zrovna nadšeni nebudete.

google_docs

Není to přitom jedinné vylepšení funkčnosti iOS Googlem, které jsme v poslední době zažili. Myslím, že i Google Instant vyhledávání, které je kromě ČR dostupné i v dalších 40 zemích je velmi velkým přínosem, neboť vyhledávání s touto featurkou mi příjde daleko efektivnější a přiznám se, že mě donutilo Google využívat více než kdy před tím.

Dnes nejčtenější

.