Zavřít reklamu

Apple_iPad_2Apple ukázal světu iPad v lednu roku 2010, vzhledem k ročnímu intervalu všech nových produktů, je tedy více než jasné, že Apple představí již za 2 měsíce novou verzi svého tabletu iPad. Pojďme se podívat na novinky, které by mělo toto zařízení dostat do vínku a co přinesou běžným uživatelům. Následující informace jsou samozřejmě pouze spekulace, ovšem logicky opodstatněné tím, co již Apple nasadil v ostatních zařízeních a na co má své patenty.

Kamera

iPad 2. generace by měl dostat kamery rovnou dvě, první VGA bude umístěna na přední straně iPadu pro Wi-Fi hovory FaceTime, stejně jako je tomu nyní u iPhone 4, nebo iPod touch 4. generace. Druhá kamera by měla obsahovat 5 Mpix čip, který bude pravděpodobně totožný s tím, jenž obsahuje 4. generace telefonu iPhone. Umístění kamery je podloženo jednak analytiky, kteří ji přikládají velmi vysoký důraz a pokud by kameru iPad nedostal, údajně by mohl klesnout zájem o tento přístroj. Další důvod proč kameře v iPadu věřit je potvrzení od zaměstnanců OmniVision, která čipy dodá a bude jich pro první období prodeje rovnou 2,5 milionu kusů.

Vyšší rozlišení displeje

Apple iPad 2. generace nedostane Retina displej, težko by jej totiž dokázal pohánět integrovaný grafický čip nebo procesor A4, toto rozlišení by bylo vyšší než u iMac 27″, který má nejrychlejší grafickou mobilní kartu současnosti. Vyšší rozlišení však iPad pravděpodobně dostane, ovšem ne takové, aby dosáhlo označení Retina. Pravděpodobné je však zlepšení barevnosti displeje, aby byla co nejvíce věrná  a zvýšení jasu pro práci na přímem slunci, to vše jsou fakta, které Apple může vylepšit a jsou již nyní cenově dostupné.

USB

Apple se již na začátku tohoto roku dohodl společně s dalšími výrobci telefonů a mobilních zařízení, na použití Mini-USB konektoru pro napájení svých přístrojů. Zákon by měl začít pro země EU od 1. Ledna 2011, tedy bude nutné, aby buď Apple Inc. dodával pro EU redukci z Dock konektoru na Mini-USB konektor, nebo Dock rovnou vyměnil za Mini-USB.

Lepší mobilita

Váha základního iPad Wi-Fi 16GB je úctihodných 680gramů, které se po nějaké té době v ruce přeci jen pronesou, v současné době již zlevnili materiály, které nemohl právě kvůli ceně použít Apple při vývoji a výrobě první generace iPadu. Tyto materiály jsou oproti hliníku a vnitřnostem iPadu mnohem lehčí a pro Apple by s jejich použitím neměl být problém, dostat se s váhou pod 500gramů.

Gyroskop

Gyroskop je téměř nutnost v době, kdy jej má iPhone a iPod touch, je potřeba, aby nebyl iPad pozadu a obsahoval také tento senzor měřící pohyb ve třech osách.

Dnes nejčtenější

.