Zavřít reklamu

Nový iOS 4.2.1 byl vypuštěn teprve před několika dny a společnost Apple již pracuje na jeho nástupci. Má mít název iOS 4.3 a objevit by se mohl již počátkem prosince. Ze strany Applu jde o velice překvapivý krok, jestliže uvážíme, že dříve byly nové firmwary vypuštěny vždy s odstupem několika týdnů nebo dokonce měsíců.

Největší novinkou nového iOS by mělo být takzvané předplatné. Doposud měli uživatelé iOS zařízení jen dvě možnosti. Buď si stáhli free aplikaci, nebo si ji koupili za plnou cenu natrvalo. Tento systém se zdá být zdánlivě bezchybný, nicméně Apple usoudil, že zákazníkům nabídne ještě více.

Výborným příkladem je v App store sekce navigací. Navigační software je mnohem dražší, než běžná aplikace a mnoho lidí, kteří si jej zakoupí ho nevyužijí. Pro ty je předplatné ideální, před cestou na dovolenou si aplikaci na 14 dní zapůjčí a nemusejí platit plnou částku. Druhým využitím předplatného jsou „elektronické“ noviny. Pokud máte noviny předplacené, vždy si je v určitý den stáhnete přímo do telefonu (přehrávače, tabletu) a následně si je můžete přečíst i bez připojení k internetu.

Otázkou zůstává, proč Apple vydává další iOS tak brzy. První beta verze by se mohla objevit již 13. prosince. Považuje snad Apple současný iOS 4.2.1 za neúspěšný, nebo ještě po jeho vydání vývojáři objevili nějaké bugy, které již nestihli opravit? Počkejte si, všechny otázky jistě budou brzy zodpovězeny.

Dnes nejčtenější

.