Zavřít reklamu

white-iphone-4
Vydělat peníze si lze mnoha způsoby. Jeden sedmnáctiletý teenager z Ameriky však přišel na geniální a zároveň velice jednoduchý nápad jak dosáhnout svého. Rozhodl se parazitovat na firmě Apple a telefonu iPhone 4, konkrétně na jeho bílé variantě.

Jak všichni víme, Apple odložil vydání bílého iPhone 4 z technických důvodů (údajně je velice složité vyrábět díly v té správné barvě). O bílý iPhone 4 je však veliký zájem a toho se rozhodl využít jeden nadšenec jménem Fei Lam.  Mladík, který hovoří plynně čínsky se spojil se svým známým, pracujícím ve firmě Foxconn (jeden z dodavatelů náhradních dílů).

Následně si Newyorský mladík objednal zásilků bílých dílů pro výše zmíněný telefon a začal ve své domácí dílně iPhony přestrojovat. Zpočátku zvládal jen dva přístroje za den, nicméně po založení webu whiteiphonefournow.com začal bílé přístroje prodávat ve velkém. O podnikání mladého Američana dokonce informovala přední americká televize CNN. Lepší reklamu si asi nelze přát.

Sám Fei Lam uvedl, že vydělaných cca 100 000 USD by rád investoval do svého vzdělání na univerzitě v New Yorku.  Zatím to však vypadá, že mladý podnikatel má velké problémy právního rázu. Fei Lam byl kontaktován soukromým detektivem s tím, že je obviněn z prodeje kradeného zboží. S největší pravděpodobností je problém v dovozu samotných dílů. Ty totiž údajně byly z továrny odneseny „pod rukou“ a načerno vyexpedovány do Ameriky. Mladíkovi nyní hrozí pokuta v řádech statisíců amerických dolarů a také několikaletý pobyt ve vězení.

Dnes nejčtenější

.