Zavřít reklamu

Ponorky byli, jsou a vždy budou nudné. Pokud nesedíte na palubě, nebo nehrajete Silent Hunter V na PC, konzoli nebo a těď pozor, na iPhone nebo iPod touch!  Ubisoft je totiž první firma na světě a na 99,9% také poslední, která dokázala udělat ponorky zábavné. Proč toho tedy nevyužít a sůj počin nepřevést na iPhone a iPod touch! V této verzi usednete za kormidlo německé ponorky a stanete se jejím kapitánem, kormidelníkem, navigátorem, střelcem a kulometčíkem, o to vše se musíte starat! Nejprve je potřeba vybrat jednu z německých ponorek a následně ji vyzbrojit.

Zbraně se vám odemykají postupně a abyste mohli porazit soupeře ve vyších a vyších levelech, zkrátka potřebujete mít vždy to nejlepší. Jako v každé jiné hře, i zde začínáte jako naprostá nula a drhnete palubu. Později se propracováváte až na námořnické eso, které plní tajné mise, těch je ve hře celkem 12.

Grafika a hratelnost

Grafika je na můj vkus nevyhlazená a trošku nevyladěná, ovšem vyvažuje to skvělá hratelnost a také naprosto odlišné změny prostředí. No jasně sice jste pořád někde uprostřed oceánu, ale jednou je jasno a svítí slunce, podruhé se přes vás valí 5 metrů vysoké vlny a prší vám do periskopu. Ne, že bych trávil veškerý svůj čas v ponorce, ale nedovedu si představit co víc můžete v reálné ponorce dělat oproti Silent Hunter iPhone.  Mise jsou naprosto rozporuplné. Jednou musíte potichu proplout pod nepřátelským konvojem, podruhé jej zničit a nenechat žádné stopy. Když na věc příjde, začnou na vás při vynoření útočit stíhače, které musíte odrážet kulometem. Aby byla zaručena hratelnost, ovládá se ponorka více jako závodní člun, než jako několika set tunové monstrum s délkou přes 100 metrů. Tím tedy hra končí pro zarputilé hráče simulátorů, kde musí být každé logo na ponorce přesně jako za 2. světové války. Pro nás ostatní se tím ze hry však stává skvělá zábava. Ubisoft rozhodně věděl co dělá, poměr je totiž samozřejmě jasně daný.

Ovládání

Narozdíl od například Sailboat Championship, na kterou najdete recenzi zde, necítíte váhu lodi a složitost zatočení o každý jeden stupeň. Ovšem není to simulátor ponorek ale arkádová zábava! Ovládání reaguje velice dobře a vše se dá pohodlně zvládat po prvním kole. Pokud tedy hledáte zábavu s ponorkama, je pro vás hra jasná volba, pokud chcete simulátor, kupte si PS3.

silent_hunter

Silent Hunter je dostupný v iTunes App Store za cenu 3.99 Euro zde.

Dnes nejčtenější

.