Zavřít reklamu

Před pár okamžiky představil v Barceloně Steve Ballmer CEO Microsoftu budoucnost jejich mobilních Windows, Windows 7. Tak a je to tu Microsoft oficiálně přestal v mobilních Windows Adobe Flash! Windows 7 skutečně jak se spekulovalo neumožňuje přehrávat Flash a také patrně nepodporuje Multitasking! Abyste dobře rozuměli, na prezentaci Steve Ballmer ani nikdo jiný neřekl o Multitaskingu ani slovo, z toho důvodu tedy patrně Windows 7 neumožní multitasking, jelikož nevidím důvod, proč by se tím Microsoft nepochlubil. Microsoft Windows 7 má zbrusu nové rozhraní, na které již není možné budovat nástavby, tak jak to dříve dělalo například HTC. Zkrátka Windows 7 Mobile si můžete přizpůsobit, né změnit a ve všech přístrojích bude vypadat stejně.

Zcela nová je první Home stránka, která je jakoby nekonečná a obsahuje řadu Widgetů.

záložky

Na obrázku můžete vidět takzvané nekonečné plochy, které mohou obsahovat celou řadu informací a vy pouze donekonečna scroolujete po displeji a posouváte „stránky“.

Ballmer opisoval od Jobse

Většina funkcí a nástrojů je v systému velmi, opravdu velmi pevně zabudována a jsou vzájemně provázané, nebude tedy možné ani pro uživatele ani pro výrobce hardware aby je odstranili. Nyní se již majitelé HTC nemohou smát majitelům iPodů a iPhonů, k synchronizaci bude sloužit Zune software, bez kterého si neškrnete. Vše se tedy více a více přibližuje marketingu Apple Inc. navíc Microsoft ve Windows 7 podporuje nákup hudby online v Microsoft Zune Store. Qualcomm, LG, Samsung, Garmin, Asus, HTC, HP, Dell, Sony Ericsson a Toshiba, právě tyto výrobce Hardware má již Microsoft nasmlouvané aby vyráběli zařízení pro Windows 7 Mobile. Demo a další informace se dozvíte na windowsphone7series.com Je tedy jasně vidět, že věci a funkce které dříve Microsoft považoval za naprosto klíčové, jako je nepodporování Flashe, nemožnost Multitaskingu a také hlavně možnost synchronizace iPodu a iPhonu pouze s iTunes, nyní sám Microsoft nasazuje do své žhavé novinky.

zune

Microsoft po vzoru Apple Inc. podporuje nakupování hudby přes internet a integroval do Windows Phone 7 series přehrávač Zune.

Stejně jako Apple v roce 2007 řekl, že iPhone je zároveň iPod touch, Microsoft nyní prohlašuje že každý telefon s Windows Phone 7 series je zároveň Microsoft Zune, který jak víme se příliš neprodává. Co mě velmi zaujalo je Microsoft Office  a takzvaný Office hub, který podporuje i podnikový SharePoint.  Microsoft také dává významnou roli sociální sítím, které jsou budoucnost i podle něj. Nyní tedy mžete u kontaktů podobně jako ve webOS v Palm Pre vidět aktivitiy na Twitteru, FaceBooku a dalších sítích a například nastavit automatickou změnu fotky kontaktu při změne fotky na sociální síti. Ovšem například BlackBerry toto umožňuje i u nejnižších řad svých telefonů. Steve Ballmer společně s Joe Balfiorem, což je šéf vývojového týmu mobilních Windows, také upozorňoval na velice snadné sdílení fotografií a dalších dokumentů na sociálních sítí, navíc Microsoft Phone 7 series obsahuje službu umožňující propojení s xBox live účtem.

games

Microsoft propojil Windows Phone 7 series s xBox live účty.

Ballmer po vzoru Apple také volí sdružení s operátory, kteří budou jeho Windows podporovat, konkrétně již podepsal AT&T, Telefónica, Orange, Vodafone a T-Mobile. První telefony s Microsoft Phone 7 series budou na trhu až na podzim, tedy na předvánočním trhu!

Dnes nejčtenější

.