Zavřít reklamu

UntitledTisková zpráva: Představte si ideální svět, ve kterém si nemusíte půjčovat od banky, nemusíte se účastnit vynervovaných setkání s investory, a přesto rozjíždíte svůj vysněný projekt. Jakkoli se tato věta může jevit utopická, má svoji skutečnou podobu. Jmenuje crowdfunding a v České republice ji ztělesňuje portál Hithit.cz (www.hithit.cz), který je tím největším a nejdéle fungujícím.

Čísla mluví jasně. Za téměř tři roky existence Hithit.cz na něm vybralo přes 300 projektů více než 36 milionů korun. Jak? Tak, že svůj nápad představily širokému publiku a požádaly ho o finanční pomoc výměnou za zajímavé odměny. Uživatelé mohou přispět na vydání knihy a objevit se na deskách, jiní přispějí na provoz divadla a dostanou lístky, další pošlou peníze online zmrzlinářství a předplatí si zmrzlinu na celý rok, navýšení rozpočtu nového dokumentu jim zase zajistí vstup na jeho premiéru.

prager2

„Portál Hithit.cz si vlastně můžete představit jako e-shop, v němž kromě originálního zboží dostanete ještě dobrý pocit, že jste pomohli ke zrodu zajímavému nápadu,“ říká jeho projektová manažerka Jana Ecksteinová. Uspět může úplně každý s dobře promyšleným projektem, cílovou částkou i propagací sbírky. Důkazem jsou ty nejúspěšnější projekty jako Jatka78, která vybrala na provoz svých divadelních prostor přes 2,5 milionu korun, nebo projekt ze zcela jiného, sportovního soudku – rolovací boty do kapsy Skinners , které nakonec vybraly přes 600 % původní cílové částky, tedy půl milionu korun.

prager1

Jaké projekty se na Hithit.cz skví v těchto dnech?
Ze všech aktuálních projektů bude vás, jako fanoušky všeho „jablečného“, nejvíc zajímat česká moštárna F. H. Prager. Ta z opravdových vyzrálých jablek vytváří jablka tekutá, která používá do limonád nebo cideru tak, abyste si je mohli vychutnat třeba při práci na svém Macu. Zrovna teď se chystají za pomoci fanoušků cideru a limonád dostat na největší veletrh barů a alkoholu v Evropě Bar Convent Berlin. Výměnou za finanční příspěvek si můžete sbalit pár svých jablíček a vyrazit do Německa za nimi.

Prague Up & Coming
Obrazový průvodce hlavním českým městem chce vybrat peníze na nový responzivní web. A to nemůže žádného iphoňáka nechat chladným!

#prsakoule
Taky si na ně saháte každý měsíc? Organizátoři právě takto pojmenované kampaně teď vybírají přes Hithit.cz peníze na nové pomůcky a vůbec organizaci projektu zaměřeného na prevenci rakoviny prsou a varlat.

pillmo
Máte babičku nebo dědečka nebo pratetu a prastrýce, kteří berou tolik léků, že by na to potřebovali počitadlo? Tak právě pro ně je určen organizér léků a mobilní aplikace, která si místo nich bude pamatovat, kdy a jaký lék si vzít.

Dnes nejčtenější

.