Zavřít reklamu

iPhone 6s icon 2Na konci minulého týdne, přesněji v pátek 25. září, dorazil mezi první uživatele, mezi kterými jsme nechyběli ani my, nový iPhone 6s a iPhone 6s Plus. Jak už víme z předchozích informací a pozdějího rozebrání, iPhone 6s nabízí procesor A9 a 2GB RAM. Jen pro srovnání, procesor A9 je přibližně o 60% výkonnější, než procesor A8, který se nachází v loňském iPhonu 6 a navíc si nejnovější smartphone polepšil z 1GB hned na 2GB RAM.

Hned v prvních testech rozdrtil iPhone 6s své hlavní konkurenty s Androidem, tedy například Samsung Galaxy S6. Nyní přichází s podrobným srovnáním Joshua Ho z AnandTech, ve kterém nám dokazuje, že iPhone 6s s opravdu výkonným procesorem A9 je nejrychlejším smartphonem vůbec.

Prohlížení webu
Níže můžete vidět například rychlostní test při procházení webů vždy na výchozím prohlížeči pro danou platformu. Safari společně s iOS 9 a iPhone 6s jednoznačně s přehledem vládne a hned na druhém, třetím a pátém místě jsou další produkty společnosti Apple. „Apple skvěle optimalizoval Safari společně s dvoujádrovým procesorem A9, což vedlo k obrovskému výkonu a novým rekordům v této oblasti“ podotýká Joshua Ho z AnandTech.

77653

Grafika
V AnandTech se ale zaměřili i na grafický výkon současných smartphonů, kde iPhone 6s také  dosáhl skvělého výsledku a s přehlem strčil všechny ostatní smartphony do kapsy. S velkým náskokem ho předběhl akorát Microsoft Surface Pro 3, což je ale tablet respektive hybridní notebook s plnohodnotným operačním systémem Windows.

77654

Flash paměť
Testováním prošla i vnitřní paměť NAND pro ukládání dat, kdy při sekvenčním čtení a zápisu s naprostým náskokem vede iPhone 6s Plus reskpetive iPhone 6s. Jak můžete vidět níže, tak za ním se pak umístily další produkty od Applu včetně loňských iPhonů. Na druhou stranu v náhodném čtení už iPhone 6s Plus tolik nevládne a skončil na třetím místě hned za svými konkurenty Galaxy S6 a S6 Edge, u náhodného zápisu byl výsledek ještě o trochu horší.

77664
77665

Baterie
Nakonec, abychom jen novinku nechválili, tak je zapotřebí zveřejnit i další test z AnandTech, který poukazuje na výdrž baterie při prohlížení webu v Safari na Wi-Fi. Jak už víme, tak letošní iPhony 6s mají menši baterii kvůli 3D Touch displeji. Apple se tuto skutečnost snaží vyvážit úsporným systémem iOS 9 a procesorem A9 a na svých oficiálních stránkách uvádí, že výdrž baterie obou nových modelů je naprosto stejná jako u loňského iPhonu 6 a 6 Plus.

Testy ale dokazují, že to není tak úplně pravda, jelikož loňský iPhone 6 Plus vydržel test přibližně o hodinu déle, než letošní iPhone 6s Plus. Špatně se neumístil ani menší loňský model iPhone 6, který skončil na pěkném osmém místě. Ovšem takový iPhone 6s se do tabulky vůbec nedostal. Pokud je tedy výdrž baterie vaší prioritou a dokážete odolat letošním novinkám v podobě 3D Touch, displeje, rychlejšího telefonu, super-rychlého Touch ID, lepších fotografií a zejména pak 4K videa, pak je pro vás loňský model lepší volbou.

Aktualizace: iPhone 6s testovaný nebyl, proto se nedostal ani do tabulky ohledně výdrže baterie. Omlouváme se zmatení našich čtenářů, jednalo se o chybu z naší strany, která byla již napravena. Zmátlo nás, že například při testu v prohlížení webu byl uveden iPhone 6s.

V redakci můžeme potvrdit, že nový iPhone 6s vydrží na baterii rozhodně mnohem déle, než například iPhone 5 nebo 5s. Po celodenním aktivním používání se telefon vybil ze 100% (okolo 11:00) na 53% (okolo 23:00) a to celou dobu byl využíván mobilní internet na 4G, mnohokrát Wi-Fi, Bluetooth, opravdu časté brouzdání v Safari, odepisování na Messengeru nebo přes iMessage a několikaminutový hovor přes FaceTime. Tak často a aktivně jsem svou předchozí 5ku vůbec nepoužíval a baterie vždy za stejnou dobu používání skončila na 0-15%.

77669
iPhone 6s 10

*zdroj

Dnes nejčtenější

.