Zavřít reklamu

 hbo nowApple na eventu Spring Forward představil mimo jiné ve spolupráci s HBO službu HBO Now, která má uživatelům přínést všechny seriály a filmy za poplatek v hodnotě 15 dolarů. To je poměrně vysoká cena, Netflix například svoje předplatné prodává za 8 dolarů. Někdo tedy byl zklamán, a to se nyní navíc ukázalo, že tuto službu nekoupíte přímo od HBO, budete se muset domluvit s nějakou třetí stranou, která ji bude nabízet.

HBO totiž neplánuje tuto slubu prodávat, místo toho se tato stanice domluvila s partnery, kteří to udělají za ní. Apple byl oznámen jako jeden z partnerů minulý týden, dnes se dostalo na Cablevision, což je společnost poskytující televizni přípojení v New Yorku. Cablevision tak nabídne HBO Now jejím stávajícím zákazníkům, kteří platí za Optimum internet a Wi-Fi. Nic jiného zatím oznámeno nebylo, neví se tedy cena, kdy bude služba dostupná a ani to, jak přesně to všechno bude společně fungovat. Každopádně na eventu bylo řečeno, že bude HBO Now možné zakoupit někdy v dubnu, těsně před tím, než vyjde nová série Game of Thrones.

Cablevision neřekla, jestli bude HBO Now dostupná od prvního dne, je to ale možné. Apple je tedy momentálně exkluzivním prvním partnerem. Lépe řečeno partnerem, který nevyžaduje nějakou dohodu s kabelovou společností. To znamená, že se třeba přes Roku HBO Now nedočkáte, můžete se ale dohodnout s ostatními, kteří nabízejí klasické televizní kanály. HBO doufá, že se dostane i na další společnosti.

34573_large_HBO_NOW_FP_Wide

Celé je to tedy jeden velký nepořádek. Neví se, kolik bude HBO Now přes Cablevision stát. Dá se předpokládat, že HBO Now bude součástí nějakého balíčku, například společně s internetovým přípojením. Ostatně to se často děje s klasickými HBO kanály, které jsou přidány při zakoupení premiové televizní nabídky. Zdá se, že tohle je to, co HBO chce. I přesto, že tato společnost stále víc a víc směřuje na internet, je jasné, že kabelové společnosti mají přednost a že jsou to ony, kdo se rozhodnou jak s touto novou službou naloží.

To není dobrá zpráva pro ty, kteří doufali v elimování všech kabelů a smluv s televizními společnostmi. Nejlepší by bylo to, kdyby služba dala zakoupit přímo od HBO. To se ale nestane, místo toho se uživatel bude muset dohodnout s partnery. Těžko ale říct, jaké limitace a restrikce budou součástí dohody. Pro majitele Apple TV se nic nemění, ti si totiž budou moct službu zakoupit a poté sledovat seriály a filmy na webu a na své televizi, což je snadné řešení. HBO tedy žádnou revoluci nezavádí. Místo toho stále spolupracuje s televizními společnostmi, to je totiž způsob, jakým HBO získává peníze.

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.