Zavřít reklamu

Apple Watch iconKdyž mi Jaro řekl, že budeme mít přesný 3D model hodinek Apple Watch vytisknutý na 3D tiskárně, řek jsem si, že je to vlastně docela dobrý nápad. Samozřejmě, všichni již vědí jak budou hodinky vypadat, ale kromě pár vybraných novinářů, si je nikdo neměl šanci osahat s výjimkou zaměstnanců Applu. Celkem jsem tedy uvítal nápad, podívat se, jak vlastně Apple Watch působí v ruce.

Když mi Jaro donesl věrně vypadající model Apple Watch, který by měl být skutečně přesnou kopií vytisknutou na 3D tiskárně, první co jsem si pomyslel je, že se jedná o neuvěřitelně malé zařízení a i když je máme jen z plastu, již nyní je vnímám jako šperk, nikoli jako kus elektroniky. Jedná se o menší model s rozměrem 38mm, který je určen spíše pro dámy. Musím přiznat, že osobně bych šel rozhodně do většího modelu a oproti mým Breitling Superocean s 42mm vypadají Apple Watch skutečně jako velmi malý sourozenec.

Co se mi líbí je fakt, že jsou hodinky velmi tenké a to tak tenké, že snadno svoji tloušťkou předčí i některé klasické hodinky a přitom jsou nabity technologiemi. Co mi však došlo až nyní je fakt, že příliš nechápu k čemu je u hodinek korunka, která by navíc měla být zcela zásadní součástí ovládání a podle Applu se bude jednat o část, kterou budeme využívat k ovládání mnohem víc než miniaturní displej.

Apple Watch 3D print

To je sice krásné, ovšem u běžných mechanických hodinek slouží korunka k natahování strojku, nastavení data a času a většinou má 3 různé polohy. A teď vážně, už jste si někdy natahovali hodinky na zápěstí nebo je vždy sundáte, vezmete do ruky, natáhnete a nastavíte? Nikdy by vás ani ve snu nenapadlo natahovat je přímo na zápěstí, proč byste to proboha měli dělat, otáčet korunkou v momentě, kdy máte hodinky na zápěstí je extrémně nepraktické.

Zajímavé je, že i když máme k dispozici model menších hodinek, na vytisknutém „displeji“ je vše vidět i při pohledu z větší vzdálenosti a jsem si jistý, že v momentě, kdy potřebujete přečíst kdo vám píše, co se děje nového nebo vás na něco chce upozornit kalendář, budete to bez problémů zvládat i v případě, že zrovna nezastavíte a nebudete veškerou pozornost věnovat pouze Apple Watch. Například při běžné chůzi tak zřejmě nebude problém letmým pohledem na displej zjistit aktuální notifikace.

Apple Watch 3D print
Apple Watch 3D print
Apple Watch 3D print
Apple Watch 3D
Apple Watch 3D
Apple Watch 3D

Dnes nejčtenější

.