Zavřít reklamu

IconHeroDrtivá většina z nás používá nějakou tu aplikaci pro organizování času a každodenních úkolů. Takové se nachází i v iPhonu, jedná se o kalendář a připomínky. V App Store je jich navíc nespočet, mezi nejpopulárnější patří Evernote, Wunderlist či OmniFocus. I já jsem se tedy pustil do hledání, chtěl jsem něco, co by sloužilo výhradně pro školní záznamy, kde bych si mohl zadávat připomínky ohledně domácích úkolů, testů a jiných různých informací. Jednu takovou jsem našel – iStudiez Pro.

Jednoduchý a chytrý kamarád
Tato aplikace splňuje vše, a to parádně. iStudiez je dostupný pro iPhone, iPad, Mac i Windows, a tak mám všechny informace po ruce, nezáleží na kterém zařízení zrovna pracuju. Po zapnutí aplikace si přidáte data o vašich hodinách, prázdninách (ty se zadávají nejlépe a s radostí) a profesorech. Každý předmět má svou dedikovanou sekci, barvu a ikonku pro lepší přehled a organizaci. Poté, co vše nastavíte, společně s kartou pro profesory, kam zadáte například jejich email, můžete začít přidávat úkoly a aktivity.

Každou položku pojmenujete, zvolíte daný předmět, nastavíte do kdy má být aktivita hotová a kdy by vás aplikace měla na splnění připomenout. Pro ty nejnutnější záležitosti můžete vybrat i její důležitost, ty se následně na celkovém seznamu zobrazí na prvním místě, abyste na ně nikdy nezapomněli.

iStudiez Pro

 

Orientace
Orientace v aplikaci je jednoduchá – jsou zde pouze čtyři (na iPadu tři) sekce. Tou první je Today, kde vidíte, jaké máte dnes předměty a úkoly. Druhý je kalendář, kde měníte dny a následně vidíte, co vás tento týden či měsíc čeká. Ten má také velice nápomocný landscape mód. Pokud chcete, můžete záznamy v iStudiez integrovat do nativního kalendáře, nebo opačně. Poté je na řadě sekce Assignments, kde je přehled všech úkolů. Na výběr máte ze tří organizovacích metod – podle data splnění, podle předmětů a podle priority, kterou nastavíte při zadávání úkolu. Tou poslední částí je Planner, kde vidíte předměty, profesory, prázdniny. Můžete je měnit či přidávat další. Další funkcí je i možnost přidávat známky, aplikace sama poté spočítá, jak na tom vlastně jste.

iStudiez Pro

Tou nejlepší funkcí je ale bezchybná a spolehlivá synchronizace, všechno se automaticky okamžitě nahraje do všech zařízení a vy se vůbec o nic nemusíte starat. To všechno přichází v elegantním designu po vzoru iOS 8. Verze pro Mac co se týče funkcí všechno splňuje, na druhou stranu ale už delší dobu nebyla aktualizovaná, hodil by se refresh průhledného designu Yosemite.

IMG_1488

Osobně musím říct, že iStudiez používám každý den, patří do mých každodenně používaných věcí ve škole, společně s GoodNotes a Google Drive. Aplikaci jsem si oblíbil hlavně kvůli synchronizaci, jednoduchosti a kvůli tomu, že slouží výhradně a jen pro školní záležitosti, nic mě tedy nevyrušuje. Samozřejmě aplikaci lze používat i na jiné záznamy, k tomu ale lépe poslouží jiné, na začátku zmíněné produkty. Nejedná se ale úplně o levnou záležitost – pro verzi na iOS si připravte 3 € (84 kč), pro verzi na Mac poté 10 € (279 kč). Investice se ale rozhodně vyplatí. Pro vyzkoušení je také dostupná Lite verze, která ale limituje počet předmětů a položek, které můžete zadat. iStudiez Pro ale rozhodně doporučuju a věřím, že i vám, studentům, pomůže a bude neodloučitelným pomocníkem do školy!

  • Aplikaci iStudiez Pro pro iOS si můžete stáhnout zde, verzi pro Mac zde

Dnes nejčtenější

.