Zavřít reklamu

Vzhľadom k tomu, že Apple vydal 8GB iPhone 5c ako lacnejší variant svojho telefónu, sa objavili otázky, ako je na tom vlastne tento telefón s kapacitou. Úložisko tu nie je možné navýšiť žiadnou pamäťovou kartou a tak sú užívatelia prakticky odkázaní len na miesto, ktoré si môžu reálne dovoliť. Je fakt, že telefón obsahuje 8GB pamäť, no treba brať do úvahy aj to, že v telefóne je ďalej nainštalovaný operačný systém iOS 7.1, ktorý nemôžeme považovať za zrovna drobnú záležitosť. Telefón v skutočnosti ponúka 4,9 GB voľného miesta.

No napriek tomu sa Apple môže pochváliť tým, že jeho telefón v teoretickej rovine ponúka viac miesta ako 16 GB Samsung Galaxy S4. Ten má v sebe okrem samotného Androidu nainštalovanú aj softvérovú nadstavbu TouchWiz, vďaka ktorej je na tomto telefóne reálne k dispozícii 8,56 GB voľného miesta. Z tohto hľadiska je zároveň Galaxy S4 posledným v tabuľke 16 GB smartfónov, keďže ho predbehli ďalšie vlajkové lode, ku ktorým patrí LG G2, Blackberry Z30 a ďalšie. Zaujímavosťou je aj to, že 16 GB iPhone 5c ponúka viac voľného miesta ako 16 GB iPhone 5s. Kým iPhone 5c ponúka 12,6 GB voľného miesta, iPhone 5s už ponúka 12,2 GB, čiže o 400 MB menej.

S príchodom Samsung Galaxy S5 sa však očakáva, že sa situácia ohľadom voľného miesta zmení. Samsung mal totiž podľa oficiálnych slov odstrániť funkcie, ktoré neboli príliš významné a naopak vylepšil kľúčové funkcie. Skutočnú odpoveď na otázku, koľko voľného miesta ponúka 16 GB Samsung Galaxy S5, sa však dozvieme až 11. apríla / dubna, kedy sa nová vlajková loď Samsungu predávať po celom svete.

Which-16GB
*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.