Under de senaste veckorna har vår tidskrift fokuserat på nyligen introducerade operativsystem från Applu. Om du inte har märkt det, introducerade Apple-företaget dessa nya system på WWDC22 och specifikt vi pratar om iOS och iPadOS 16, macOS 13 Ventura och watchOS 9. Dessa system är för närvarande naturligtvis tillgängliga för utvecklare och testare inom beta version, med en offentlig release som väntas om några månader. Men många användare beta versionen används redan för att få tidig åtkomst. Bland de viktigaste innovationerna inom iOS 16 inkluderar Delat fotobibliotek på iCloudsom kan komma väl till pass i flera situationer.
Du kan vara intresserad av
iOS 16: Hur man lägger till fler deltagare i det delade fotobiblioteket på iCloudu
Delat bibliotek fungerar genom att skapa ett nytt delat bibliotek som du kan bjuda in dina nära och kära till. Alla foton och videor som någon tar från det delade biblioteket kommer automatiskt att visas här, utan att behöva flytta något manuellt. Vi har redan visat hur ett delat bibliotek kan skapas och eventuellt bytas, i den här artikeln kommer vi specifikt att titta på hur du kan lägga till ytterligare en deltagare till ett delat bibliotek om du av misstag glömde någon när du skapade det. Proceduren är som följer:
- Först på din iPhone med iOS 16 gå till inbyggd app Inställningar.
- När du gör det, skjut ner något Nedan, där hitta och klicka på avsnittet Foton.
- Kör sedan lite längre hit ner, och det till kategorin Bibliotek.
- Sedan, inom denna kategori, klicka bara på raden Delat bibliotek.
- Här då i kategorin Deltagare klicka på raden + Lägg till deltagare.
- Då räcker det hitta kontakt som du vill lägga till och skicka en inbjudan.
Med hjälp av ovanstående procedur är det därför möjligt på din iPhone med iOS 16 lägg till i delat fotobibliotek på iCloudför en ny deltagare. När du har lagt till personen kommer de att få en inbjudan som de måste bekräfta för att läggas till. De får då tillgång till allt innehåll i det delade biblioteket, inklusive äldre innehåll förstås. Det delade biblioteket är därför endast avsett för dina närmaste vänner, eftersom alla deltagare förutom visning även kan lägga till, redigera eller ta bort media.