Ако сте то приметили пре покретања апликације у iOS или iPadOS морате прво да га преузмете и не знате шта је то, зато се опаметите. Ово је једна од карактеристика iPhone-а (и iPad-а), која је дизајнирана да ослободи простор када има мало слободног простора у меморији. Међутим, у неким случајевима је то досадна функција јер вас тера да чекате. Можете прочитати како можете да искључите ову функцију и како она тачно функционише испод.
Шта учинити ако морате више пута да преузимате већ преузете апликације на свој иПхоне пре него што их покренете
Функција која се брине о аутоматском уклањању некоришћених апликација назива се Одлагање некоришћених апликација. Тачна дефиниција ове функције је следећа: Неискоришћене апликације ће бити аутоматски избрисане, али документи и подаци ће остати нетакнути. Ако је апликација доступна у App Сторе, добићете своје податке назад када их поново инсталирате. Дакле, ако желите да искључите ову функцију и избегнете преузимање апликација које више не користите, идите на изворну апликацију Наставени. После тога, идите доле по нешто испод и кликните на опцију иТунес и App Store. Ево, па опет мало доле ниже, док не наиђете на опцију Одложите неискоришћене апликације, на који се треба пребацити прекидач do неактиван позиције.
Једноставно речено, функција хибернације апликација аутоматски брише апликације које нисте отварали неко време. Међутим, она не брише податке апликације, већ само брише пакет апликације. Дакле, ако одлучите да поново покренете апликацију, она ће бити преузета. Међутим, када је једном покренете, нећете ни знати да је апликација обрисана, јер ће подаци бити сачувани. Pro На пример, узмимо игру у којој имате креиран одређени напредак. Када оставите апликацију по страни, брише се само игра, али напредак остаје сачуван на вашем уређају. Када желите поново да покренете игру, преузима се само сама апликација, а затим се напредак у игри учитава тачно тамо где сте стали, тако да га нећете изгубити.