Zapri oglas

FacebookŠiriti se je začela precej nevarna prevara z lažnim predstavljanjem, ki se predstavlja kot zanimiva aplikacija, ki vam bo pokazala, kdo spremlja vaš profil. Ko se vi ali nekdo od vaših bližnjih prijavi v aplikacijo, se na vašem profilu samodejno ustvari objava, v kateri so označeni vsi vaši prijatelji. Objava nato pravi, da lahko vidite, kdo si ogleduje vaš profil Facebookpri. To naj bi bilo posledica dejstva, da je bil oktobra 2022 posodobljen Zakon o varstvu osebnih podatkov. Ko kliknete na to povezavo, ste preusmerjeni na stran, ki je videti natanko tako kot stran za prijavo. Facebookua tukaj se morate prijaviti, da vidite, kdo si je ogledal vaš profil.

V naglici bo le malo ljudi opazilo, da niste več prijavljeni. Facebookampak na goljufivo stran, še posebej, če so povezavo delili vaši prijatelji, ki jim sledite. Ko vnesete svojo e-pošto ali telefonsko številko in geslo, imajo napadalci dostop do vašega profila Facebookpri. Bodite zelo previdni pri tej prevari in vedno preverite URL, da se prepričate, ali dejansko vnašate svoje podatke za prijavo Facebooku.

Danes najbolj brano

.