Karta zdieľania je v iOS kľúčovou funkciou pre zdieľanie fotografií, odkazov, súborov a ďalšieho obsahu z aplikácií. Či už chcete zdieľať na sociálnych sieťach, posielať súbory kolegom alebo jednoducho ukladať obsah na neskoršie použitie, karta zdieľania vám to umožňuje ľahko a rýchlo.
Mohlo by vás zaujímať
Táto karta však nie je statická a nemenná. Môžete si ju upraviť a prispôsobiť tak, aby obsahovala presne to, čo potrebujete a uľahčila vám tak zdieľanie obsahu spôsobom, ktorý vám najviac vyhovuje.
Ako na iPhonu prispôsobiť kartu zdieľania – aplikácia
Kartu zdieľania môžete na iPhone prispôsobiť hneď niekoľkými rôznymi spôsobmi. Poďme sa teraz spoločne pozrieť, ako na to.
- Otvorte aplikáciu, z ktorej chcete zdieľať obsah. Môžu to byť Fotky, Safari, Poznámky, Súbory, a mnoho ďalších.
- Kliknite na tlačidlo zdieľania. Toto tlačidlo sa zvyčajne nachádza v pravom hornom rohu obrazovky a má podobu obdĺžnika so šípkou nahor.
- V dolnej časti karty zdieľania prejdite prstom doprava a kliknite na Ďalší. Tým sa otvorí ponuka, kde si môžete kartu upraviť.
- Teraz v zozname vyberte aplikáciu, prostredníctvom ktorej chcete vybraný obsah zdieľať.
- Ak chcete upraviť zoznam aplikácií pre zdieľanie, kliknite na karte so zoznamom na upraviť vpravo hore. Teraz môžete ľubovoľne odoberať a pridávať aplikácie na zdieľanie obsahu.
Okrem pridávania a odoberania aplikácií z Obľúbených máte k dispozícii aj ďalšie možnosti:
- Vypnutie aplikácií: Môžete vypnúť aplikácie, ktoré sa zobrazujú v karte zdieľania, ale nechcete ich používať. Najskôr ich však musíte odobrať z Obľúbených. Pamätajte, že niektoré systémové aplikácie, ako Správy, Mail a Knihy, nemožno vypnúť.
Úprava akcií
Pokiaľ u vybraného obsahu kliknete na ikonku zdieľania, zostanete na karte zdieľania, zamierite úplne dole a kliknete na Upraviť akcie, môžete odoberať alebo naopak pridávať ďalšie akcie, súvisiace so zdieľaním – môže sa jednať o pridanie do zoznamu čítania, anotáciu, tlač, a môžete tu tiež pridávať alebo naopak odoberať skratky, ktoré súvisia so zdieľaním obsahu, a ktoré ste vytvorili v príslušnej natívnej aplikácii na vašom iPhone. Po dokončení všetkých úprav stačí jednoducho kliknúť na Hotovo v pravom hornom rohu.
Odstránenie kontaktov na zdieľanie
V rámci úpravy možností zdieľania môžete tiež odstrániť kontakty, ktoré vám systém v súvislosti so zdieľaním ponúka. V tomto prípade zamierte do Nastavenia -> Siri a hľadanie -> Pred hľadaním, a deaktivujte položky Zobraziť návrhy a Zobraziť posledné.
Mohlo by vás zaujímať