Închide anunțul

Accesul rapid la aplicația Cameră foto de pe ecranul de blocare este una dintre acele funcții ale iPhone-ului pe care fie le folosești aproape tot timpul, fie te pot enerva cu adevărat din când în când. Trebuie doar să glisezi spre stânga pe ecranul de blocare, iar aplicația Cameră foto este gata instantaneu să facă o fotografie. Acest lucru este excelent atunci când trebuie să surprinzi rapid un moment, dar nu atât de grozav atunci când faci accidental același gest atunci când scoți telefonul din buzunar sau din geantă.

Dacă nu folosiți această abreviere, iOS Din fericire, îți permite să dezactivezi complet gestul. Nu trebuie să dezactivezi Camera chiar de pe ecranul de blocare. Modificarea afectează doar gestul de glisare la stânga, așa că poți accesa în continuare camera într-un alt mod.

Cum se dezactivează gestul de lansare a camerei

Întregul proces de configurare durează doar câteva secunde. Pe iPhone, deschide Setări și atinge Cameră. Acolo, găsește Glisare pentru a deschide Camera pe Ecranul de blocare și dezactivează comutatorul. De acum înainte, glisarea spre stânga pe Ecranul de blocare nu va mai lansa aplicația Cameră.

Dacă ulterior realizezi că ai ratat gestul rapid, îl poți reactiva oricând folosind aceeași metodă. De asemenea, poți continua să deschizi camera și în alte moduri, cum ar fi prin intermediul controlului ecranului de blocare, al Centrului de Control și, pe iPhone-urile mai noi compatibile, printr-un Control Cameră separat.

Aceasta este o setare mică, dar merită încercată, mai ales dacă aproape niciodată nu pornești Camera din ecranul de blocare cu un gest. Aceasta va elimina deschiderea nedorită a aplicației fără a pierde alte opțiuni de acces rapid pentru a face fotografii.

Cel mai citit de azi

.