Logowanie za pomocą FacebookChoć logowanie się do różnych aplikacji i stron internetowych ułatwia nam życie, powoduje również, że aplikacje i strony internetowe uzyskują dane, którymi normalnie byśmy się z nimi nie dzielili. Dlatego dobrym pomysłem jest od czasu do czasu sprawdzanie, gdzie się logujesz Facebookkorzystasz i usuwasz strony internetowe i aplikacje, z których już nie korzystasz lub do których nie miałeś pojęcia, że się logowałeś. Przyjrzyjmy się, jak usuwać dane logowania do witryn internetowych i aplikacji za pomocą Facebooku.
Zaloguj się do Facebook a w swoim profilu wybierz Ustawienia, gdzie znajdziesz pozycję Aplikacje i witryny. W tej kategorii znajdziesz wszystkie aplikacje i strony internetowe, do których kiedykolwiek się logowałeś FacebookJeśli nigdy nie odwiedziłeś tej sekcji, prawdopodobnie zobaczysz dziesiątki aplikacji i stron internetowych, z których niektóre będą miały pomarańczowy znak Wygasłe, a niektóre będą nadal aktywne. Aplikacje i strony internetowe mogą pobierać z FB tylko te informacje, na które wyraziłeś zgodę, ale mogą to być również informacje, które nie są publiczne i do których szybko udzieliłeś aplikacji dostępu podczas logowania. Dobrym pomysłem jest czyszczenie aplikacji przynajmniej od czasu do czasu, co sam Facebook próbuje robić w pewnym stopniu. Facebook. Jeśli nie zalogujesz się do aplikacji lub witryny internetowej przez okres dłuższy niż 90 dni, funkcja udostępniania logowania powinna automatycznie usunąć daną aplikację lub witrynę.
Możesz jednak ręcznie zablokować aplikacjom i stronom internetowym dostęp do swoich danych i uważam, że to zdecydowanie dobry pomysł. miniprzynajmniej dla tych, których nie używasz lub nie odwiedzasz. Aby dowiedzieć się, jakie informacje udostępniasz aplikacji lub witrynie, możesz wybrać opcję Wyświetl i edytuj, gdzie możesz edytować udostępniane treści i kontynuować udostępnianie. Jeśli jest to witryna lub aplikacja, której nie planujesz już używać, po prostu wybierz opcję Usuń. Tutaj wybierasz, czy chcesz usunąć to, co aplikacja udostępniła na Twoim profilu, i czy chcesz, aby zostało to usunięte. Facebook wysłałem informację, że usunąłeś opcję logowania. Zdecydowanie polecam poświęcić czas od czasu na usuwanie nieużywanych loginów i usuwanie wszystkiego, czego już nie używasz.