Hvis du bestemmer deg for å kjøpe en ny nå MacBooku Pro, du får det uansett med Touch Bar. Touch Bar dukket først opp på MacBooků Pro fra 2016, og det bør bemerkes at det ikke var en standard. Touch Bar var bare tilgjengelig på den dyrere versjonen av Apples bærbare PC, som har endret seg over tid. I løpet av disse fem årene kan det lett ha vært noen som bestemte seg for å MacBook prodata, eller enkeltpersoner som forbereder seg på å gjøre det. Men før du selger den, bør du vite at Touch Bar også lagrer visse data, som du selvfølgelig bør slette. Det er usannsynlig at noen vil trekke ut data fra Touch Bar, men denne prosessen er viktig for tryggheten. I denne artikkelen skal vi sammen se på hvordan du gjør dette.
Du kan være interessert i
Før salg MacBooku glem ikke å slette data fra Touch Bar
I tilfelle du planlegger å selge din MacBook med Touch Bar og du vil slette dataene før du gjør det, er det ikke komplisert. Du ville sannsynligvis ikke ha funnet ut av denne prosedyren selv, men med instruksjonene våre vil det være en lek. Hele prosessen foregår i macOS Recovery, hvor du må starte Terminal:
- Så først må du gå til modusen macOS-gjenoppretting.
- hvis du har MacBook med prosessor intel, så start den på nytt og hold snarveien Kommando + R;
- hvis du har MacBook med chip M1, så på omstart hold nede utløserknappen lenge.
- I macOS-gjenopprettingsmodus klikker du deretter på i den øverste linjen Nytte.
- Dette vil få opp en rullegardinmeny, trykk på Terminal.
- Så til terminalen skriv inn følgende kommando:
xartutil - slett alt
- Kommando etter bekrefte ved å trykke på en tast Enter.
- Terminalen vil da spørre deg om du vil reparere handlingen å fremføre. Så skriv:
ja
- Og trykk deretter igjen Enter for bekreftelse.
- Nakonec klikk på toppen Terminal, og velg deretter et alternativ Lukk terminalen.
- Da er det nok MacBook klassisk start på nytt i operativsystemet.
Prosedyren ovenfor kan derfor brukes til MacBookoss Touch Bar for å slette dataene. På denne måten kan du være trygg når du selger 100% sikrer at den nye eieren ikke vil kunne hente noen data fra den. Dette er selvsagt ikke noe som er helt enkelt, men visse hackere kan virkelig gjøre mye i disse dager, så du må være forsiktig.
Og sletter den kommandoen hele Mac-en, eller bare dataene fra berøringsfeltet?
Er det ikke lettere å installere det helt på nytt når du allerede viser hvordan du kommer til verktøyene i instruksjonene? :D
Artikkelen mangler en liste over dataene som er lagret.