Hirdetés bezárása

Manapság szinte mindannyiunknak van beállítva e-mailje. Amellett, hogy az internetes levelezésen keresztül különböző magán- és munkahelyi ügyekben tudunk megegyezni, az e-mailek tökéletes eszközei a marketingnek. Sajnálatos módon időről időre valamilyen SPAM, azaz kéretlen levél érkezhet postafiókunkba. Míg a legtöbb ilyen e-mail a SPAM mappába kerül, néhányuk közvetlenül a beérkező levelek mappájába kerülhet. Bár azt gondolhatja, hogy egy ilyen e-mail megnyitásakor semmi sem történhet, téved.

Sok hasonló e-mail üzenet küldője úgynevezett nyomkövető pixelt ad hozzá. Például, ha megnyit egy URL-t egy nyomkövetési paraméterrel, akkor ez a paraméter csak a cím megnyitása után aktiválódik. A nyomkövető pixel azonban az e-mail megnyitása után azonnal aktiválódik. Ennek köszönhetően a feladó sok információt megtudhat Önről, például, hogy mikor nyitotta meg az üzenetet, pontos címét, milyen készüléke van és még sok mást. Nézzük meg együtt, hogyan állíthatja be az iPhone-on úgy, hogy a feladó ne tudja követni Önt az iPhone-on az e-mailben található nyomkövető pixelen keresztül.

Mint iPhone megakadályozza, hogy a marketinges e-mailek nyomon kövessék

Ha iPhone-ján vagy iPadjén be szeretné állítani, hogy a marketinges e-mailek ne tudjanak nyomon követni az úgynevezett nyomkövető pixel segítségével, akkor a Mailben le kell tiltani a képek automatikus betöltését. Nézzük meg együtt, hogyan érheti el ezt az eljárást:

  • A tiédnél iOS vagy iPadOS eszközön nyissa meg a natív alkalmazást Beállítások.
  • Ha ezt megtette, menjen le egy kicsit, amíg el nem ér egy oszlopot Hozzászólás, amelyre rákattint.
  • Itt, majd ismét lefelé egy kicsit, amíg nem talál egy kategóriát Hírek.
  • Ebben a kategóriában a kapcsolóval kell letiltani a funkciót. Képek betöltése.

Ezzel az eljárással sikeresen megakadályozta a képek automatikus betöltését minden e-mail üzenetben, valamint a már említett nyomkövető képpontot. Miután rákattintott egy bizonyos e-mailre, most minden alkalommal manuálisan kell betöltenie az üzenetben szereplő összes képet. Ez azt jelenti, hogy először megtekinti a bejövő e-mailt, és csak ezután dönti el, hogy az üzenet megbízható-e, és szeretné-e lekérni a képeket az e-mailből.

A mai nap legolvasottabb

.