Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Instalace Os v Praze #12096

    Chivas zní dobře:) když se nějaký den stavíš večer na Černém Mostě nebo přes den u mě v práci v Kobylisích, tak není problém, stačí dát vědět pár hodin dopředu, abych byl doma/v práci. Kontakt na mě pře PM

    Odpověď: Finder pádá při otevření složky "Aplikace" #12038

    jo jo, to jsem už zkusil také a beze změny. Už jsem udělal reinstal celého systému a je klid.
    Nepomohlo nic - antivir nic nenašel, malware také žádný, App Cleaner nepomohl, Clean my Mac X taky nepomohl - oba dokonce padaly při pokusu o přístup do Appek, prostě nic.
    Navíc to začalo zlobit ve všech uživatelských profilech a do Aplikací jsem se nedostal ani pomocí jiných souborových manažerů.
    Ale mám v plánu vyzkoušet ten messenger nainstalovat ženě do jejího Macbooku který půjde na záruku do servisu, tak než jí smáznu systém, tak se přesvědčím, zda to byla jeho práce nebo ne.

    Odpověď: MacBook Air 2018 vs. MacBook 2017 pro 13,3" #11436

    mě by jen zajímalo, kolik z vás co tu doporučujete pouze Pro, jste ve skutečnosti aspoň měsíc používali nový Air Retinu? Máme doma oba a musím uznat, že pokud nepotřebuji dělat vemi náročnou grafickou práci (tím nemyslím tu a tam pár i větších videí nebo pár vrstev, ořez, vyvážení apod.) tak je nový Air super stroj, ať už co se týká velikosti, výdrže baterie, nové klávesnice nebo i výkonu, kterého má víc než dost. A že je moje žena expert na to, jak pracovat v tolika programech najednou a mít otevřeno tolik záložek v safari, že když jí dám své Pro, tak dokáže rozhýbat větráky i touto obyčejnou prací, což se jí u nového Aira snad ještě nepovedlo. Stejně tak když si pustí fotky, kterých má v knihovně přes 40.000 (cca 350GB), tak na novým Airu jede apka Fotky bez chvilkového zamrznutí, což na jiných strojích tak obvyklé není. Tak že za mě je to univerzální skladný lehký stroj pro většinu lidí, včetně tech "profesionálů", kteří se bez Pro neobjednou:) a třeba na domácí využití ho plánuji do budoucna pořídit i pro mě místo mého Pročka.

    Odpověď: Mac Mini – nelze připojit BT sluchátka Sony WH-1000XM3 #11511

    Jen info - návod ve výše uvedeném článku, na který jsem dával odkaz, skutečně funguje. Mac mini má BT kodeky aptX i AAC, jen jsou vypnuté a je potřeba je povolit. K Mac mini se mi nepodařilo připojit ani další moje oblíbená sluchátka RHA MA750 Wireless a po té co jsem povolil BT kodeky aptX a AAC jdou připojit jak Sony tak i RHA.

    Odpověď: Synchronizace iMessage #11293

    Důležité je, abys měl na iPhone v nastavení zpráv v položce "přeposílání zpráv" povolena všechna zařízení. Toto se nastavuje pouze v iPhone. Na všech zařízeních už pak jen povoleny zprávy na iCloudu a historii nejlépe trvalou.

    Odpověď: Mac Mini – nelze připojit BT sluchátka Sony WH-1000XM3 #11507

    Něco jsem našel. Pro ty, kdo by řešili to samé, přidávám odkaz na článek s návodem jak na macOS vynutit aptX a případně i AAC. V komentáři pod článkem někdo píše, že mu to pomohlo s připojením sluchátek Sony WH-1000XM3. Až najdu chvilku, tak postup vyzouším.
    Článek zde: https://9to5mac.com/2018/08/31/mac-how-to-force-aptx-aac-on-your-supported-bluetooth-headphones/

    To Bukin: Tak snad se naše civilizace do průšvihu neřítí. Tedy až na některé jedince, co ryhleji píšou než přemýšlí..

    Odpověď: Mac Mini – nelze připojit BT sluchátka Sony WH-1000XM3 #11506

    Ach jo. Píšu, že k jinému Macu je připojené mám, což znamená, že vím jak se párují. A teď prosím někoho, kdo mi skutečně zkusí pomoct a nebude řešit za kolik mám sluchátka. Mě se najít jakékoliv zahraniční diskuzní forum, kde by řešili stejný problém totiž nedaří. K Macu Mini mám připojených x dalších BT sluchátek, Mac je po čisté instalaci a je bez balastu.. Z toho se dá pochopit, že tak triviální věc jako je párování dokážu zvládnout. Problém bude jinde.

    Odpověď: ipad pro bráchu s postižením #11203

    funguje, mám dceru s postižením a funguje dobře, byť s drobnými mouchami. ale pro hendikep jedině ipad a jedině iphone, nic jiného nebrat! cestu windows a android máme za sebou. návodů jak pak vše nastavit a používat je na webu dost, jen hledat..

    Odpověď: iCloud – photostream (ve windows) #4724

    Ahoj všem, rád bych oživil toto téma.
    Je tu někdo s wokny, kdo toto nějak vyřešil?
    Po letech jsem se vrátil k iPhone a prvotní nadšení opadlo kvůli fotkám. Prostě jsem si zvyknul na Windows Mobile, že se mi fotky přenáší i na komp a tablet s wokny a následné úpravy fotek, mazání apod. se opět přes OneDrive přenese na ostatní zařízení včetně mobilu.
    Bohužel u iPhone jsem tak trochu zacyklený. Doma používáme iPady a AppleTV a proto jsme se po té, co Mrkvosoft umrtvil Windows Mobile vrátili k iPhone s tím, že budeme mít funkční sdílení a přenos fotek mezi zařízeními tak, jak jsme si zvykli na Woknech přes OneDrive.
    Výsledek je, že mezi apple zařízeními super, ale jinak na prdlačku. Velmi často používám na Onedrive funkci "hledat fotky podle místa", protože fotím velké množství pracovních fotek a až s odstupem je potřebuji zpracovávat a protože jeden objekt fotím několikrát v průběhu roku, tak musím hledat fotky dle místa a toto vše zpracovávám za počítačem a ne na mobilu. Bohužel, tuto triviální funkci (hledat podle místa) http://www.iCloud.com neumí, tak že z iPhone musím ještě vše exportovat na OneDrive přes aplikaci. OneDrive na webu hledat podle místa umí a my jsme zvyklí ve firmě přistupovat na cloud a hledat ty fotky podle místa a upravovat, mazat apod. Jakékoliv následné úpravy, které v rámci ekosystému Apple ve fotkách udělám, se mi již ale na Onedrive ale nedostanou. A naopak, jakékoliv úpravy na OneDrive se mi nedostanou zpět do Apple zařízení. Tím mám dva cloudy plné duplicitních fotek. Platím 2x velké úložiště atd atd..
    Rady typu ať si koupím i Macbook nepřichází po mém relativně náročném testu Macbooka v úvahu. Prostě mám wokna jako ajťák natolik zažrané v prstech, že to nejde. Nejdříve se mi Macbook líbil, ale s každým dnem jsem narážel na věci, které mi vadí a sráží tím pro mě použitelnost maca na bod nula.
    Ačkoliv nerad, začínám přemýšlet o Androidu, který k smrti nenávidím:

.