Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Soustředění #52594

    Malý update:

    Režim spánku se sám vypne zhruba po 10-15 minutách nehledě na to, jestli po jeho automatickém zapnutí iPhone používám či nikoliv.

    Odpověď: Automatické zapínání Wi-Fi a Bluetooth #47689

    Data se sama zapinat neumi a neumela. Spise jste se zapomnel vecer vypnout.

    Bluetooth a Wifi se zapinaji kolem pate hodiny ranni, pokud je nevypnete vypinacem v nastaveni natvrdo, ale jen je “uspite” pres ovladaci centrum.

    Odpověď: Nejde mi spárovat nová Apple Pencil #47688

    Nejidealnejsi bude zajit do obchodu, kde jste iPad a tuzku koupila, popsat jim problem a uvidite, jake reseni navrhnou. Klidne muze byt ta tuzka vadna.

    Jen tak mimochodem, o jaky iPad a tuzku se jedna?

    Odpověď: Režim nerušit a Zkratky #46934

    Očividně jste nečetl, co tazatelka psala. Zmiňovala, že by to ráda využívala, když přijde po noční domů. To znamená, že se spí v dopoledních a odpoledních hodinách, zatímco jiní pracují a neočekávají, že by mohl někdo jiný spát. Vá komentář je zcestný a nepředmětný, o gramatické úrovni ani nemluvím.

    Odpověď: Iphone 12 nejde yutube přes wifi #46933

    Pokud se jedná o problém v aplikaci, tak resetování iOS vám stejně nepomůže. Jestli to dělá až po poslední aktualizaci aplikace, tak bych počkal na další aktualizaci.

    Odpověď: Nefunkční notifikace na Macu #46930

    Ano přesně tak, žádnou zvukovou notifikaci nedostanu ani já. Zkoušel jsem si to teď jak s vypnut ou možností Přehrávat zvukové efekty uživatelského rozhraní, o které jsem psal dříve, tak se zapnutou a ani v jednom případě zde nebyl žádný zvuk.

    Odpověď: Nefunkční notifikace na Macu #46927

    Potom je to tedy v tom, že daná aplikace zvuková upozornění nenabízí.

    Rádo se stalo.

    Odpověď: Režim nerušit a Zkratky #46925

    Zdravím,

    projížděl jsem nějaká internetová fóra a obávám se, že takovouto možnost aplikace Zkratky nenabízí. Jedině se zkusit podívat, jestli na to existuje nějaká aplikace.

    V každém případě mi to přijde zbytečné. Když neodpovídáte na hovory, je jasné, že nemáte čas a něco děláte.

    Odpověď: Nefunkční notifikace na Macu #46924

    Tomáš Kocourek píše:
    Dobrý den,

    vím, že některé aplikace zvuky nepodporují, ale myslel jsem si, že když mají v předvolbách systému kolonku "Při oznámeních přehrávat zvuk", tak zvuk přehrají, jako například export fotek do Macu z Apple fotek, export videa z iMove nebo moje bankovní aplikace.

    Jestli to tedy chápu dobře, tak tedy ani od těchto aplikací nebudu dostávat zvukové oznámení, pouze se objeví baner?

    Pokud aplikaci zvukové upozornění neumožňuje, povolení této možnosti v nastavení systému nepomůže - systém si k tomu nedokáže přidat nějaký vlastní zvuk.

    Co se exportu fotek a videa z Apple aplikací týče, tam bych možná vyzkoušel možnost Předvolby systému - Zvuk - Zvukové efekty a dole zaškrknout možnost Přehrávat zvukové efekty uživatelského rozhraní. Toto nicméně aktivuje zvuk například i když kopírujete nějaké položky v rámci Finderu a podobně. Je to třeba vyzkoušet.

    Odpověď: Nefunkční notifikace na Macu #46922

    Dobrý den,

    mohl byste, prosím, uvést pár příkladů aplikací, které zobrazují jenom bannery, ale nevydají zvuková upozornění?

    Některé aplikaci totiž zvuková upozornění nenabízí, případně se toto musí nastavit v aplikaci a zároveň ěkteré aplikace asi ani neumožňují zapnout nebo vypnout zvuková upozornění - například výchozí aplikace Poznámky.
    V nastavení aplikace není o nastavení upozornění žádná zmínka a pokud se podíváte do Předvolby zařízení - oznámení a najedete na aplikaci Poznámky, na levé straně pod seznamem se sice píše "Zvuky, Bannery" ale po rozkliknutí tam chybí možnost zakliknout "Při oznámeních přehrávat zvuk" jako to mají jiné aplikace.

    Odpověď: Maximalizace oken z docku na požadovaném monitoru #46917

    Zdravím,

    co prosím znamená "Nyní to tak nefunguje"? Nyní znamená právě v tento den? Nebo jste připojil nový monitor nebo se to děje po aktualizaci na Big Sur 11.3?

    Odpověď: Automatické zastavení chůze #46916

    Zdravím,

    v aplikaci Watch na vašem iPhonu sjeďte dolů a najděte aplikaci cvičení. V ní najdete možnost "Pozastavení běhu". Nejsem si jistý, jestli tato funkce funguje pouze na běžecké aktivity v aplikaci Cvičení na Apple Watch anebo to funguje i na chůzi, takže bych odzkoušel toto.

    Případně by mohla zafunguovat Siri, pokud byste ji vyvolala a řekla jí, ať pozastaví cvičení. Nicméně, toto taktéž nemám odzkoušeno.

    Pozn.: Pokud jdete kolem výlohy a pozastavíte se, abyste si tam něco prohlédla, nějaké pozastavování bych vůbec neřešil. Apple Watch měří spálené kalorie mimo jiné na základě srdečního tepu. Když se zastavíte, srdeční tep se vám uklidní a spálené kalorie (které mimochodem pálíte i během stání nebo sezení), nebudou nabývat tak rychle.

    Odpověď: Iphone 12 nejde yutube přes wifi #46915

    Zdravím,

    mezi různými vyzkoušenými možnostmi nevidím odinstalování aplikací a jejich opětovné nainstalování. To jste zkoušel?

    Odpověď: Nefunkční notifikace na Macu #46914

    Zdravím,

    s tímto problémem jsem se zatím nesetkal, nicméně mě napadají dvě otázky:

    1. Dělá to jedna konkrétní aplikaci nebo úplně všechny? Pokud jen jedna, jedná se o aplikaci třetí strany nebo přímo Applu?
    2. Nemáte zapnutou funkci nerušit? Dá se totiž nastavit, že pokud zrcadlíte na projektorech nebo televizorech, režim nerušení se automaticky zapne

    Předpokládám, že vypnutí všech notifikací a jejich opětovné zapnutí jste zkoušel, stejně tak jako restart Macu.

.