Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Vyplatí se Parallels? #10137

    Čau,

    po letech zkušeností s Parallels ti je můžu doporučit s doporučením, že budou dělat to co chceš - pouštět Windows na popředí i na pozadí, sdílet obsah mezi reálným a virtuálním počítačem, pokud máš svižný stroj, tak to poběží i svižně (naposledy mi běžely na iMacu 27" z roku 2011 s 12GB RAM a SSD diskem - jako vývojář a hráč Civilizace toho víc nepotřebuju a výkonu to mělo s 3,1 Ghz dost.. zkrátka tu tvoji potřebu virtuálního stroje naplní.

    Ale:

    1. Parallels mají naprosto na hovno obchodní model. Každý podzim dostaneš zdarma upgrade OSX a pokud aktualizuješ, budeš si muset koupit za 50 EUR upgrade Parallels, protože ti nepoběží. Je to obchodní záměr, ne chyba

    2. Zadělají ti Dock ikonama - Start nabídka Windows se ti objeví v Docku, i když budou Windows vypnuté. Má to svůj význam, ušetří ti to krok - nastartovat Win a pak pustit aplikaci - takhle klikneš na Explorer (či jak se to jmenuje) a Parallels ti na pozadí spustí Win a Explorer se ti objeví jako Okno na ploše Macu. Díkybohu to jde smazat.

    A víc toho nemám. Fakt je to dobrej systém, ale pro mě otravnej a hlavně se šíleným obchodním modelem, takže jsem to zrušil a přešel na VmWare Fusion. Potřebuju to jen kvůli Enterprise Architectu, jinak ne. Windows 10 mi běží na iMac 27 5K 2017 s SSD diskem a 16 GB RAM jako víno. Občas si klopýtnou, ale to není věcí VmWare, to je jejich standardní chování. Z pohledu techniky je to OK.

    Ve svém dotazu jsi psal o Macbooku. Mám Macbook Pro 15" Retina Late 2013, 8GB RAM, 2 Ghz Core i7. Tam ti to nedoporučuju. Windows jsou pro Macy extrémně náročnej systém, notebook topí jako kráva, větrák po chvíli začne hučet a nepřestane, dokud to nevypnu. Tehdy jsem vyhodil Parallels + Windows 7, teď jsem vyhodil Fusion s Windows 10. Asi bych ti spíš doporučil Bootcamp a vyhradit Windows samostatný prostor na disku a zkusit, jak se to chová. Windows 10 nejsou na mém Macbooku podporovány (Bootcampem) a do dalších experimentů jsem se nepouštěl, mám to na práci, ne na blbosti. Ale třeba to jde.

    Takže nejdřív si zodpověz otázku na co to vlastně potřebuješ a jestli je tohle nutné.

.