Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Hacknutý iPhone 7. 4. #7329

    Jo, to chápu a přeju ať se to nestane. Já ty telefony zas tak moc neřešim, dostala jsem ho jako dárek a jinak jsem spokojená moc, ale tohle zamrzelo.

    Stalo se mi to na iOS 10.3. Až když jsem důkladně googlovala a snažila se zjistit co se mi to vlastně stalo, narazila jsem na info, že v téhle verzi je chyba a doporučuje se přeinstalovat na 10.3.1, ale jestli jsem to dobře pochopila, tam šlo o útok ve wifi dosahu, což se mi zdá nepravděpodobný. Ale jsem těžkej laik, takže nevim.

    Odpověď: Hacknutý iPhone 7. 4. #7327

    vormen píše:
    pokud jsi v době "napadení" měla dvoufaktorové zabezpečení a heslo min. 8 míst s kombinaci malých velkých písmen, číslic a znaků, tak je to fakt mazec! já jsem přešel na iphone z androidu právě kvůli bezpečnosti.

    Měla jsem dvoufaktorové zabezpečení a heslo osmimístné, kombinace malá, velká písmena a číslo, nic co by dávalo smysl nebo nějak souviselo s čímkoli reálným... Jsem ráda, že je tu někdo, kdo se nediví mému rozhořčení 😉

    Odpověď: Hacknutý iPhone 7. 4. #7325

    Jinak mě "těší", že nejsem sama a nemusím si tak připadat jako paranoik, problém evidentně existuje nejen v mojí hlavě 🙂 Já účet na gmail nemám, takže těžko říct kdo a proč nebo jestli se jedná o jeden nebo víc různých útoků. Mě se doma tovární nastavení obnovit nepodařilo, protože po stisku obou tlačítek se telefon chvíli snažil připojovat a výsledek vždy stejný, itunes ohlásily, že telefon nemůžou najít a připojit, protože je zamčenej a nazdar, čili nešlo o mojí neschopnost. Ano, 360,- Kč není moc, ale v dané situaci tedy ani málo řekla bych...

    Odpověď: Hacknutý iPhone 7. 4. #7324

    Můžu vás ujistit, že dvoufázové ověrování mám a v době problému jsem měla aktivní a heslo používám na doporučení svého přítele ajťáka, takže myslím, že nijak zvlášť slabé není. Proto se taky na technické podpoře dost divili a tvrdili mi, že to není možný a i v iStylu to prý nikdo nikdy neviděl. Podle mě je to jednoznačně problém zabezpečení Applu, ne můj a proto to zklamání. Já vím, že tohle jsou stránky pro fanoušky a strategii firmy celou věc popírat dokážu pochopit, ale jako zákazník jsem prostě zklamaná.

    Odpověď: Hacknutý iPhone 7. 4. #7314

    fliam píše:
    A jaky je puvod telefonu? Tohle vypada, ze prodejce nejspis bude chtit dalsi prachy po napsani na ten mail za odblokovani.

    Na prodejce v tomhle případě nesázim. Prachy by chtěli po kontaktování zmíněného mailu určitě, ale co jsem hledala na netu, nejsem sama, komu se stalo to samé, nicméně se zdá, že jsem sama v ČR, čili se mi moc nezdá, že by to byla akce českýho eshopu. Ty informace se ale hledají strašně špatně, takže mam spíš dojem, že má někdo zájem na tom, aby se o tom nevědělo.

    Odpověď: Hacknutý iPhone 7. 4. #7313

    Ad. původ telefonu - byl koupený nový na českém eshopu, je to sice americká distribuce, ale 7 měsíců fungoval bez problémů.
    V pondělí jsem byla v iStylu, kde mi konečně sympatický mladík telefon obnovil. Přišla jsem o fotky za poslední 2 měsíce, ale po 4 dnech marného tápání jsem byla ráda, že je telefon funkční. Řekli si za to 360,- Kč, což považuju v tomhle případě za nehoráznost (nezavinila jsem si zablokování sama), ale nevzmohla jsem se na odpor, opět převážila úleva že z iPhonu nezbude luxusní těžítko.
    Po víkendu se objevily zprávy, že Apple Turkish Crime Family zaplatil a všude se píše, že žádnej útok na telefony se nekonal. Když jsem pod jeden takovej článek napsala, že můj telefon napadenej byl, komentář neuveřejnili. A vůbec pod žádným z těchhle článků žádný komentáře nejsou, zajímavý. Takže pokud Apple zaplatil, tak nejspíš nejenom hackerům. Já to chápu, že je žádoucí, aby se nic nedostalo ven, ale wtf, přišla jsem o data, zacálovala 360 a všichni se tvářili náramně překvapeně co to jako má bejt, že to není možný. Takhle si teda péči o zákazníka nepředstavuju. Stěžovat si asi není kam...

    Odpověď: Hacknutý iPhone 7. 4. #7311

    Díky, všechno co píšeš jsem zkoušela, zrušit zamčení se nepodařilo, tudíž ani přihlásit se do itunes a obnovit systém. Mířím do servisu, snad s tím něco udělají.

.