Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: ipad: k cemu je vlastne dobry? #9269

    Tak já bych si dovolil zase po roce+ udělat malý update.
    IPad před rokem byl doplněn od iPad Pro 12.9, který mi naprosto učaroval. Ten jistý kompromis malé obrazovky a horšího čtení i psaní náhle zmizel a "pročko" téměř nahradilo MacBook. Ten využívám hlavně na synchronizaci iTunes, konverze filmů, ukládání záloh a podobné věci.

    Před týdnem jsem ale pořídil nejnovější iPad Pro 12.9 a zcela bez obalu říkám, jsem naprosto a zcela uchvácen.
    Ten stroj mě naprosto pohltil. Plynulost, kvalita zobrazení, Face id, rychlost, tohle je asi to nej zařízení, které od Apple mám, respektive které mě nechalo v úžasu. Naprostá pecka, teď si bez něj už opravdu neumím představit fungovat. Nic lepšího prostě nemám a asi ani nic lepšího není.
    Protože jsem již dříve na minulém iPad Pro vyzkoušel betu ipad OS 13, hrozně se těším až oficiálně vyjde.

    Podtrženo sečteno, před pár lety jsem váhal proč vlastně iPad pořídit, dnes je to zcela jednoznačně mé nejpoužívanější zařízení. A jsem z něj nadšen!

    Odpověď: ipad: k cemu je vlastne dobry? #9267

    Tak ja bych si dovolil maly update.
    Samozrejme jsem to nevydrzel a koupil iPad. Pocatecni "co s tebou" vystridalo "aha to je dobry" po "jak jsem bez toho mohl zit?".
    Hrozne, ukrutne navykova vec. Na cestovani naprosto skvela, sednout nekde na kafe, cvaknout iPad na net z iPhone v kapse a sbohem unavene oci z cteni na malem displeji.
    Stejne tak bezne brouzdani netem, proste iPad do ruky na gauci a ovladani stranek palci z boku, pripadne klepnuti ukazovakem mi pripada pohodlnejsi nez na macbooku.
    Navic jej uz pouzivam jako Kindle ctecku, zpocatku jen synchronizovanou s Kindle, ted po Kindle uz vlastne ani nesaham a ctu si knizky z iPadu, kde je skvely NightShift setrici oci. Prakticky zjistuji, ze macbook pouzivam sporadicky, napr na konverzi videi, upravy fotek nebo pousteni filmu ulozenych na wifi disku. Na bezne cteni mailu, brouzdani webem a podobne pouzivam prakticky uz jen iPad. O cestovani nemluvim, to je zcela jina story - iPad kdykoli po ruce v kombinaci se sluchatky na pousteni filmu v letadle nema chybu, Mac je prostorove narocnejsi a rekl bych i nachylnejsi na skrabance nez mensi Pad. Stejne tak na i mensi popojizdky autem, iPad krasne pasuje mezi sedacku a stredovy panel (na cesty jej mam v obalu s magnetickou roletou) a je jak delany na noseni s sebou.
    Mimochodem AirPlay na iPadu funguje stejne perfektne jako Mac. Velke prekvapeni.

    Nevyhodu iPadu vidim v horsim psani, kde je plnohodnotna klavesnice Macu nespornou vyhodou. Take nektere funkcionality mi na Mac pripadaji privetivejsi nez na IOS, napr aplikace g-mail je na IOS docela zradna, na Mac v Safari prehlednejsi (ale kdo by na iPadu pouzival Safari kdyz ma aplikaci, ze). Stejne tak je zajimave, ze misto nebo trasu v mapach neumi odeslat do iPhone, coz Mac umi dvemi kliky (nebo jsem nezjistil jak na to).

    Kazdopadne jsem velmi rad ze jsem neodolal a poridil si jej, stal se z nej muj kazdodenni spolecnik. Navykova vecicka 😉

    Odpověď: ipad: k cemu je vlastne dobry? #9264

    Ahoj Petre,
    diky za odpoved.
    Nejdrive jen dve osobni zkusenosti - apple tv mam hlavne pro airplay streamovani filmu do televize, jen vyjimecne se kouknu na RedBull TV. Hodinky mi velmi vyhovuji jako sporttester (az pozoruhodne presne) a coby sedicimu u pocitace jsou skvele kdyz kazdou hodinu "otravuji" at si stoupnu 🙂 V aute je fajn ze kdyz mam telefon v batohu a nekdo vola/pise, nemusim nic odnikud tahat a na motorce me vyhovuji i jako navigace, jen to chce kratsi rukavice. Kazdopadne vecer automaticky na nabijecku.
    Diky za postrehy k tvym zarizenim a k ipadu. Me tam asi nejvic laka ta snadna prenosnost o ktere pises, preci jen macbook chce obal (nemam srdce jej tahat bez obalu), ipad v krytu s magnetickou roletou musi byt pohodlny, zarolovat displej a vyreseno..
    Ad velikost - zatim tezko soudit, budu muset nejspis do apple store si ipad ohmatat.

.