Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Macbook Pro 13 vs Macbook Air 13 #5566

    jnexflex: Jsem tu sice asi jedinny kdo to potvrdi, ale mas pravdu.

    Apple ma v tomto opravdu silny marketing, protoze ocividne hodne lidi veri tomu, ze nejak zazracne kouzli vykon tam kde neni. Ve skutecnosti je to predevsim o HW, resp. pri pouziti SW treti strany je fuk jestli budu sedet na i5 na Macovi nebo na i5 na Win.

    Optimalizace operacniho systemu nevyresi nedostatecny vykon cipu, kdyz po nem chci vyrenderovat video. To muze vyresit optimalizace aplikace, napr. rozdelenim threadu na jednotliva jadra, pocitanim na grafice atd (a je fuk jestli na Win nebo Mac). Pokud aplikace vyuzije jen dve jadra, pak je mi teoreticky jedno jestli mam dvoujadrovy cip nebo ctyrjadrovy, vysledek dostanu zhruba stejne rychle (samozrejme u ctyrjadra muzu delat jeste kupu veci mezi tim, protoze se pulka jader flaka). Tohle za predpokladu, ze srovnavam srovnatelne.

    Macbook 12 tezi predevsim z rychleho uloziste, diky tomu je user experience opravdu dobra, pri renderu zauraduje turbo boost a ani vykon neni tak spatny (jen se nesmi moc zahrat, pak jde frekvence dolu). Ale srovnavat to s 6700HQ, z ktereho mimochodem zrovna pisu tenhle prispevek je naprosty nesmysl. To jsou CPU z uplne jine kategorie, jak vykonem, spotrebou, tak i cenou. PCI-e uloziste uz se taky zacina vic prosazovat, takze tato vyhoda Macbooku se brzy srovna.

    Neni to kritika Applu, sam mam Mac Mini se ctyrjadrovou i7 a denne ho pouzivam pro PS a iMovie. Jen kdyz proste dojde na vykon, tak vim, ze muj sluzebni Thinkpad P50 je ve vsem nekolikanasobne rychlejsi.

    Odpověď: iMovie, iWork apod. nejsou zdarma #5060

    Vyzkoušeno včera s iWork a iLife balíky, funguje 🙂

.