Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Jakou konfiguraci iMacu koupit #7942

    FD stojí za starýho Zavřela, kup minimálně internal 512GB SSD, co se týká RAM, u 5K iMAC bych koupil od Apple pouze základní 8GB (měly by být stále uživatelsky výměnné i u letošních modelů) nové moduly pořídil rovnou někde u retailera nebo u logicworks(botka)cz kde mají ke koupi OWC kit (i s výměnou stojí 32GB zhruba polovinu toho, co od Apple(botka)com), pokud si koupíš základní variantu s 8GB, která je na skladech a dokoupíš 32GB kit, vyjde tě na podobnou cenu jako konfigurace od Apple se 16GB.

    [4K iMac má RAM na logicboard - konfigurovat rovnou s maximem dostupného na Apple(botka)com]

    Externí disk doporučuji SSD buď cestovní kit Samsung T3 (jediná kvalitní věc, kterou umějí vyrobit) nebo lepší ráměček na 2.5" SSD USB3.O (s rychlou elektronikou, to že má štítek 3.0 neznamená, že nemá citelně nižší přenosovou rychlost než jiný produkt ve stejné kategorii) do toho vložíš klasický 2.5" SSD pro SOHO obyč řadu Samsung EVO, Apple si s SSD od Samsungu rozumí, nemusíš si hrát s terminálem ani kextama [má smysl pro někoho kdo ví co dělá], poslouží i jakýkoliv SSD od Kingstonu a Sandisk (tyhle dvě značky mám na iMac odzkoušený).

    [kdo neví, jak modifikovným kextem zrychlit externí SSD na Mac Pro nebo iMacu, nechť se nedoptává zde a použije raději Google]

    Na profi práci bys musel koupit externí Thunderbolt pole pro PCIe SSD Akitio/OWC záleží jestli s RAID nebo ne, a taky jakou očekáváš maximální přenosovou rychlost.

    V klasickém externím poli s Thunderbolt 2 pro HDD, kde vyměníš HDD za lepší 2.5” SSD se dostaneš za relativně nízký peníze (hodně levný oproti výkonnému PCIe poli s TB2) při citelně vyšší rychlosti než s 2.5” SSD v USB3.0 rámečku.

    Kdo hledá maximální rychlost, koukne se na PCIe SSD v boxu určeném pro Mac Pro recycle bin.

    všetkých fanúšikov zdraví Bednár zo Slovenska 🙂

    Odpověď: iPad WiFi a GPS z iPhone #6047

    Používám iPad Cellular k navigování via GPS a je to parádní, pokud vím, tak iPad bez modemu a gps by měl zvládat komunikovat s externím GPS modulem (stojí pár stovek), ale nikdy jsem to nezkoušel.

    Odpověď: windows na mac #5452

    S Parallels nemám nejlepší zkušenost s Linuxem, widle musí být OK nicméně Parallels desktop jsou placené a VirtualBox je zdarma a funguje velmi dobře.
    Možnost máš bootcamp pokud chceš Widle nativně. Každopádně CossOver, i když funguje na podobném principu jako ostatní emulátory nemusí s nějakou appkou fungovat a jiný emulátor fungovat může. Zkusil bych ještě https://www.playonmac.com/en/ nebo Wineskin Winery http://wineskin.urgesoftware.com/tiki-index.php

    Odpověď: Macbook Pro – výměna UK klávesnice #4538

    Nech si to vygravírovat laserem dobře to umí v Praze tuším, že adresa je Ruská ulice ve Vršovicích, cena asi 900, mají s tím zkušenosti, přesný kontakt najdeš pomocí strýčka Googla.

    Odpověď: Video #4452

    Zkus si ten avi přehrát v VLC nebo MPlayerX.

    Odpověď: iPhone 6S/6S Plus – Všeobecne #4403

    Nepozdvihne, protože z tenkého telefonu udělá tlustý.
    Originální kožené pouzdro v červené barvě se mi moc líbí, i když bez něj je 6S Plus daleko hezčí.

    Každýmu se líbí něco jinýho... 🙂

    Odpověď: iPhone 6S/6S Plus – Všeobecne #4401

    iPhone je nejvíc o designu a premiovém vzhledu, synonymem pro pracovní telefon je pro mě LG V10.

    Odpověď: iPhone 6S/6S Plus – Všeobecne #4398

    Na iPhone 4/4S se mi moc líbily gumové bumpery, přišly mi praktický, protože chránily zadní sklo před oděrky při položení na stůl, navíc byly často průsvitný a elegantní.

    Když začali lidi nosit iPhone 5/5S s krásnými hliníkovými zády v hrozných plastových pouzdrech, nechápal jsem to.

    iPhone 6S Plus bez pouzdra krásně padne do ruky, je tenký...vážně nechápu proč si lidi kupují unibody celokovový mobil a pak ho balí do často nevzhledných pouzder. To už si rovnou mohli vybrat nějaký levnější plasťák.

.