Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Výměna SSD Macbook Air 13” 2014 #10940

    Chapu ze cena komponentu na Apple je astronomicka, nicmene musim rict ze souhlasim s nazorem ze pokud si koupim iphone za 35000,- nedam na nej obal za dolar ... tim nechci rici ze na telefonu nebude drzet, ale kvalita, zpracovani a funkcnost bude opovidat cene ...

    Ale vrattme se k k tve otazce. Tento typ SSD to MacBooku nedostanes. Apple je hooodne citlivy na HW a pokud sezenes nejakou funkcni redukci kterou navic dostanes do NB a bude to fungovat tak do toho mozna pujdu taky 🙂

    Jinak se obavam ze by jsi se mel divat spise na neco takovehodle:
    https://www.tsbohemia.cz/transcend-jetdrive-520-480gb-ssd-upgrade-kit-macbook-air_d195260.html

    nebo jakekoli jine SSD ktere maji pozadovane rozhrani a hlavne velikost ....

    Odpověď: Instalace Mac OS na systém s Windows. #10996

    Ahoj na tomto notebooku urcite Sierra jako puvodni system nebyl, vzhledem k tomu ze mam iMaca 27" taktez z tohoto roku a puvodni system na nem byl Lion ... a pri pokusech s rozjetim BootCampu jsem se vyskolil docela dost myslim, Nakonec jsem skoncil na funkcni konfiguraci HS+W10.

    No mas dle me 3 realne dostupne moznosti, zadna neni na 3 kliknuti a pokud jsi neznaly nedelej nic bez kompletni zalohy dat nebo to radsi nech na nekoho kdo tomu rozumi !!!

    1, stahnout Sierru neho HS z neoficialnich webu, a u nekoho kdo ma MAC osx si nechat vytvorit bootovaci flashdisk (8GB) a zkusit nabootovat pri spusteni ntb drzenim klavesy CMD (ale k tomu ze ti nebootuje z USB asi neprojde)

    2, stahnout Sierru neho HS z neoficialnich webu, a u nekoho kdo ma MAC osx si nechat vytvorit bootovaci DVD a zkusit nabootovat pri spusteni ntb drzenim klavesy CMD. HS ma instalator pres 6GB takze budes potrebovat dvouvrstve DVD !

    3, tusim ze pres ALT+CMD+R nabootovat do recovery, tady druhy disk pro MAC OSX naformatovat na Apple format s indexovanim a nechat instalator z internetu stahnout OSX verzi k tomuto modelu coz je Lion. Jelikoz ale nema system overovani a autorizace kodem, tak se neprihlasis apple uctem, tudiz musis opet stahnout z externich zdroju tusim Maverick nebo Captain OSX na nej se prihlasit apple uctem a nasledne uz proaktualizujes na HS. Nebo opet z externich zdroju stahnout Sierru a aktualizaci provest rucne kdyz myslis ze HS bude pomalejsi, nebo jakoukoli jinou verzi se kterou budes spokojeny. Pozor ale aktualizace muzes resit pouze smerem nahoru ne dolu, tedy napriklad z HS se na Sierru nevratis bez kompletni reinstalace.

    Pokud mas pocit ze Sierra je pomala na teto konfiguraci tak muj iMac s 8GB RAM a SSD provozuji naprosto bezproblemove a myslim ze HS je lepe odladena a slape lepe nez samotna Sierra. ( muj subjektivni pocit).

    Takze pokud na to jdes, preji hodne stesti a trpelivosti ...

.