Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Blackmagic EGPU #12134

    Blackmagic eGPU se dá normálně koupit přes český Apple Store, mají je skladem s doručením zítra. Jelkož se jedná o exkluzivitu pro Apple, nečekám, že by se někdy prodávala jinak (Alza, iStyle apod. ) než přes Apple, i samotný výrobce pro zakoupení odkazuje přímo na stránky Apple. Myslím, že se dá koupit i v kameném Apple Storu ale ten v ČR není a dlouho ještě nebude.

    https://www.apple.com/cz/shop/product/HM8Y2Z/A/blackmagic-egpu?fnode=8b

    Odpověď: usb c rozbočovač #11445

    Problém je že většina rozbočovaců způsobí výrazné snížení přenosové rychlosti. Použitelné je to maximálně na drátovou myš, kávesnici a podobně. Mám Macbook Pro a radši vše připojuju napřímo. Navíc velká část levných rozbočovačů má koncové rozhraní v rychlosti USB 2.0, to je nevýhoda USB-C, nikdy nepoznáte co je tam za rychlost. Viz ten z odkazu - jednen port dokáže pouze nabíjet, nepřenese žádná dat, ale je k nerozeznání od Thunderbolt 3, který přense 40 Gb/s. Jediné použitené řešení jsou aktivní rozbočovače:
    https://www.apple.com/cz/shop/product/HKQ12ZM/A/belkin-thunderbolt-3-express-dock-hd?fnode=8b

    Odpověď: USA – nákup iPhone #10834

    Pokud koupíš SIM-free v Apple Storu tak bude normálně fungovat i v ČR včetně LTE. Navíc iPhony pro USA měly historicky rychlejší LTM modem od Qualcommu, zatímco evropska verze pomalejší od Intelu. Jen bych se vyhnul nákupu u operátorů jako jsou T-Mobile, AT&T, atd. ty mají jinou verzi než Apple Store i kdyz je take sim free.

    V NYC ti pri platbě připočítají asi 8,875% daň, takže zaplatíš cca 1089 USD.
    Na letišti stačí když to nebudeš nikomu vypravovat, pokud ho budeš mít zapnutý a bez krabićky tak ti stejně nemají jak dokázat kde jsi ho koupil. Kdyby se tě ptali jestli jsi neco kupoval tak řekneš že ne. Na celnici hlídají hlavně aby nekdo nepřevážel kufr plny iPhonů pro další prodej.

    Jinak platí mezinárodní záruka na 1 rok, která se dá uplatnit i v ČR, případně se v NYC dá koupit AppleCare.

    Odpověď: editace vide na MacOS #10282

    iMovie, zdarma sw od Apple ke stazeni z appstoru, je pomerne intuitivni a snadno se ovlada. Jen ma pomerne omezene mnozstvi funkci v porovnani s profi sw jako je Final Cut nebo DaVinci Resolve

    Odpověď: Vybíjení MacBooku – HighSierra #10122

    Zkus Apple diagnostiku. Mě se něco podobného stalo u Macbooku Air 2014, výdrž baterie se zničeho nic snížil z 10 hodin na 3,5-4 a diagnostika hlásí vadnou baterii (Předejte baterii do opravy). Baterie měla necelých 400 cyklů.

    https://support.apple.com/cs-cz/ht202731

.