Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Změna FPS u zvukového souboru #12183

    Audacity by ti nepomohlo? Umožňuje změnit tempo (=rychlost) v procentech, přičmež by sis nastavil, že chceš mít výsledné tempo 95,09 % originálu...

    Odpověď: Automatické připojení Bluetooth #12100

    To musíš vědět ty, respektive výrobce transmitteru... Já bych řekl, že ty zařízení budou natolik hloupé, že tam nic nenastavíš...

    Tudíž bych to řešil tím, že:
    a) po jízdě odpojím a po nastartování připojím transmitter, který se bude chtít připojit k iP automaticky
    b) budu na odpojování kašlat a odpojení/připojení, resp. vypnutí/zapnutí provedu po každým nastartováné...

    Odpověď: Automatické připojení Bluetooth #12098

    Luxa: Zařízení (transmitter NEBO iPhone) musí aktivně hledat dostupná zařízení. iPhone to logicky kvůli spotřebě energie dělat nebude. Čili zbývá transmitter. U něj to buď někde jde nastavit (musíš vědět ty z manuálu), anebo to umí jen po zapnutí. U většiny aut by to nebyl problém, protože zapalovačovou zásuvku napájí až po nastartování auta. Pokud ta tvoje je pod proudem tak máš pravděpodobně smůlu.

    Rozhodně ale doporučuju, v případě že je transmitter stále pod proudem, jej vypojovat, protože ti to tak akorát vyždíme časem baterku. (Mě se to povedlo s delší dobou bez jízdy a horší autobaterkou i obyčejným adaptérem na USB s ledkou)

    Odpověď: Reinstalace/instalace OS LION #11834

    Snad se nepletu, je to už pár měsíců zpět, co jsem to řešil, ale Lion neumí 2FA přihlášení s AppleID. Řešením je jít z cizího počítače nebo z telefonu na appleid.apple.com, tak se přihlásit k AppleID, zrušit 2 faktorovou autorizaci, následně se přihlásit k Lionu, upgradovat na nejvyšší dostupnou verzi macOS a poté 2FA zase zapnout...

    Odpověď: MacBook Pro 13 2015 – vyplatí se? #11113

    Nebál bych se toho... Na základní používání je to naprosto ok, ostatně bude to výkonostně porovnatelné s letošními Airy 🙂 Ale určitě bych šel do 2,9 GHz..

    Odpověď: iPhone mi strašně žere data a zkusil jsem snad vše #11778

    Zkus appku My Data Mgr, nabízí možnost měření spotřeby dat aplikací přes VPN. Ukáže ti kdy, jaká aplikace a kolik dat spotřebovala.

    Disclaimer: Tím, že aplikace používá VPN, má možnost vidět veškerou tvou komunikaci, byť zašifrovaně. Možná jsem paranoidní, i když má dobré recenze, ale nepoužíval bych ji dlouhodobě a nepoužíval bych ji při přihlašování ke kritickým službám (banky). Na pár dní, abys odhlalil, co ti ta data tak žere, bych ji ale určitě zkusil.

    Odpověď: torrent klient na mac #11735

    Transmission, podle mě nejlepší BT appka pro Mac.

    https://transmissionbt.com

    Odpověď: Macbook Air 2018 vs Macbook Pro 2017 #11732

    Ahoj,

    tady je dost těžko radit...

    Odpíchnul bych se od toho, jak často se na notebooku budeš věnovat úpravě fotek a videí a zda tím myslíš práci v PS/Lightroom nebo jen ořez fotek v Photos.app a jemné vyladění barev. Taky je celkem rozdíl mezi střihem videí z iPhonu ve FullHD a poloprofi střihem v některém náročnějším editoru nebo snahou o střih v 4K.

    Pokud by ses výše uvedenému věnoval spíš rekreačně, občas, pak dobře poslouží i nový Air, který bude super co se výdrže týče při dalším běžném používání. Ano, budeš ho chvílema trápit s TB, a ne, nebude tak rychlý jako MBP (frekvence procesoru není všechno), ale poslouží...

    Pokud by mělo jít o "větší", častěji prováděnou práci, pak bych šel rozhodně do MBP. Rychlejší procesor i grafika, lepší displej, to vše hraje do karet oboum činnostem.

    MBA i MBP vydrží při těžších činnostech cca stejně. Určitě nečekej, že s MBA budeš videa stříhat 12 hodin v kuse - po dvou (a někdy ani ne) budeš hledat nabíječku, stejně jako s MBP.

    Odpověď: macbook air 2017 nebo 2018 ? #11649

    A ty na Retině používáš nativní rozlišení? Asi ne...

    Pokud používáš defaultní nastavení, pak je retina naškálovaná právě na 1440x900 a to je to, o čem mluvím - na monitor se toho vejde stejně, jen to samozřejmě mnohem líp vypadá... Ale to pro mě není argument za 12500 korun...

    Odpověď: macbook air 2017 nebo 2018 ? #11647

    Jenže samotná retina za €500 prostě nestojí... Reálné rozlišení obou notebooků je stejné (MBA2018 škáluje na 1440*900, což je stejné rozlišení jako MBA2017), takže se tam vejde stejně věcí jako na starší, byť jsou samozřejmě jemnější a barevnější.

    Jó, řešit rozdíl starý MBP bez retiny (1280*800) versus Air by byla jiná...

    Odpověď: macbook air 2017 nebo 2018 ? #11644

    Toto bude těžký 🙂

    Hele, vzhledem k tomu, že to má být tvůj entery-Mac, se kterým se budeš teprve seznamovat a zjišťovat, jestli ti vůbec bude sedět, bych volil takzvanou peněženkovou metodou... Pokud máš ušetřeno tolik, že těch 500 EUR "nepotřebuješ" (můžeš si s klidem dovolit je utratit navíc), pak jdi do nového Airu. Výhledově vydrží dýl a celková tvá spokojenost s Macem bude prostě větší (displej, audio, jakejsi modernější "feeling" toho produktu). I následná prodejní cena bude vyšší, až se ho budeš za pár let zbavovat.
    Pokud by ti ale rozum říkal, že 500 EUR je už hodně velkej rozdíl u prakticky podobně schopných notebooků a že si to nemůžeš dovolit, neuděláš chybu ani s minulým Airem. Teď jsem dva nasazoval, protože slevy na 2017 modely a právě velkej cenovej rozdíl, a ty notebooky dalších 5 let vydrží naprosto v pohodě pro tvoje potřeby.

    Odpověď: Tisk fotografií #11639

    Hlavně nezapomenout na to, že 4:3 je nativní velikost čipu - jakékoliv nastavení na například 3:2 (fotoformát 15x10) v podstatě jen uloží oříznutou fotku. Je to tedy to stejné, jako kdybys v iP vyfotil fotku v původním poměru stran a následně ji v telefonu/pc oříznul.

    Za sebe maximálně doporučím fotit fotky ve standardním poměru stran a plném rozlišení a následně ty k tisku upravit a oříznout v aplikaci... Stejně je občas potřeba pohrát si s barvama, jasem atd.

    Odpověď: Vypnutí funkce Find My iPhone #11559

    Toto nikdy nepochopím.... 🙄 A máš v tom případě taky bohužel smůlu... Snad si nechat poslat telefon zpátky, zaplatit někomu za výměnu vybité baterky v telefonu za nabitou a odhlásit se...

    Odpověď: Výpadky Homekitu #11555

    Netrvá hodinkám chvilku, než se zaktualizují? Mám AW1, takže to je dost možná jejich výkonem, ale mým chvíli trvá, než si z iPhonu zjistí stav domácího příslušenství...

    Odpověď: iPhone 7 se vypíná #11552

    Nejrychlejší a neprůkazná možnost je přes Nastavení - Baterie - Kondice baterie... Některé neoriginální baterky, se kterýma jsem se setkal, neumí detekovat svou kondici a tak tam vyhodí chybu nebo nápis "neoriginální baterie". Pokud tam je nějaký nesmysl, je neoriginální.
    Průkazná možnost je přes aplikaci CoconutBattery na Mac - nainstaluješ, připojíš iPhone kabelem a ona ti vypíše informace o baterce telefonu - výrobce, datum výroby atd.

.