Zavřít reklamu

Vytvořené odpovědi

  • Odpověď: Macbook 12" – zvažuji koupi – pár dtazů #8708

    Ahoj, mam model 2015. Ja od toho chtel "lehke prenosne orezavatko" s kvalitnim zobrazovacem a velkym ulozistem. Ucel splnil. Ale univerzalni nastroj to neni. Chystam se i sepsat nejakou recenzi, az ji dopisu, postnu odkaz. Zkusim odpovedet na Tvoje otazky:

    1/ pri zatezi se zahriva, ale ne kriticky. Kancelarska prace je naprosto v pohode. To je nakonec myslim presna cilovka.

    2/ 12" - ja ho mam fakt jen na cestovani a ruzna detasovana pracoviste. Travim u nej denne max 2-3h. To je OK. Minuly tyden jsem nad nim musel travit cca 13-15 hodin denne (pravda extrem) a zada me boli jeste ted. Nad 12" se asi neprirozene krcim. Na par hodin je to ok, na delsi dobu bych pripojil externi monitor. Klavesnice je v pohode, neni zas tak mala, spis ma mensi mezery mezi klavesami. Ja si zvykl cca behem 2 dnu a mel jsem problem jit zpatky na klasickou. Ale to bude asi hodne individualni (mam mensi ruce).

    3-4/ 2016 by mel vydrzet vic nez 2015. Hodne zalezi na zatezi a podsviceni LCD. Nemam problem ho vyzdimat za 3 hodiny (extremi situace, ale jsou:)). Nekdy mi vydrzi cca 7-8h. Na klasicky pracovni den si vzdycky nabijecku vzit musim.
    2016 ma hw akceleraci h265, uspornejsi procesor, vykonnejsi ssd (mozna spis jen propustnost) a rychlejsi grafiku. Dival bych se po novejsim. I kdyz ja bral starsi o graficky vykon mi neslo a v nabidce jsem mel rozdil asi 12 tisic. To rozhodlo.

    5/ nehrka 😉

    Je to hodne indivindualni, ale ja bych se spis rozhodoval Macbook PRO / 12. Nejak nemuzu prekousnout absenci retiny u Airu. Ale jestli Ti jde o prenositelnost VS vydrz VS uzitecnost, tak ten Air rozumove asi vede.

.