Zavřít reklamu
  • HomeKit a scény #51331

Ahoj, tak narazil někdo na nějaké řešení? Já sem teď koukal a žádnou chybu nikde nevidím. Zkusil jsem automatizace znovu vytvořit a stejně nic. Přitom pokud automatizaci “otestuji”, tak funguje. Ale při příchodu / odchodu ani rána :/

HomeKit a scény #51353

Já jsem teda zjistil, že mi to funguje jen v případě, že jsem opravdu dál od domu a dám tomu čas, aby se to projevilo. Poslední dobou už to tolik nekontroluju, ale když si náhodou vzpomenu, tak obvykle ta automatizace běží. Takže to asi jakože funguje, ale jak moc dobře nejsem schopen říct. 100% spolehlivost se asi nekoná.

HomeKit a scény #51449

Zdravím, také bojuji s podobným problémem… Už jsem se naučil, že telefon má poměrně velký radius kolem domácnosti, ve kterém “je stále” někdo doma.
    Také jsem si na kameře všiml, že rozpoznávání tváří u sebe má příznak “někdo je doma”.
    Je pravdou, že automatizace “nikdo doma” se občas spustí a občas ne:-( Možná že jsou v konfliktu kamera a iPhone… Kamera totiž hlásí jen “někdo jde” ale neví, jestli domů či ven. Takže systém může preferovat data z kamery a ne z telefonu…
    Jiný postřehy nemám, ale taky mě to strašně štve, protože jsem na to navázal topení v domě…

HomeKit a scény #51459

Máte pravdu, že ten radius je opravdu velký. Pracuji cca 100 metrů od domova a stále jsem považován jako "doma". Jakmile odejdu ještě trochu dál (alespoň 200 metrů), pak už doma nejsem a scéna se spustí. Je škoda, že se nedá nastavit více parametrů, nebo doladit, na základě čeho a jak má HomeKit uplatňovat scénu "doma" a "mimo domov" 🙁

HomeKit a scény #51558

Dobry den,
    nasel jste uz nekdo nejakou chybu?
    Dekuji za odpoved.

Odpověď na: HomeKit a scény

celý text

.