Tak nerad bych to zakřiknul, ale dnes jsem namátkovou kontrolou zjistil, že scény s automatizací pro příchod / odchod fungují. Je to tedy zvláštní, v podstatě jsem jen u jednoho člena domácnosti povolil sdílení polohy v iCloudu a najednou to funguje pro všechny. Snad to vydrží…
-
Tak to u nás doma zatím žádný posun. Automatizace vycházející z polohových údajů nefungují.
Také se přidávám. Homekit mám chvíli, pár dnů, ale automatizace závislé na poloze nefungují. Bohužel. Celkem zklamani
Tak mám trošku obavu, že jsem to opravdu zakřiknul. Schválně jsem nechal doma nastavené topení na 22 stupňů, v mé nepřítomnosti (resp. nepřítomnosti všech v domácnosti) se měla teplota snížit na 21 stupňů. Teď jsem přišel do práce, doma nikdo není a scéna se nespustila, vše je tak, jak jsem odešel z domu. Čili opět automatizace nefunkční 🙁 ... to jsem z toho jelen, tohle mi docela mrzí. Ještě máme doma dva Google Huby (displej s reproduktorem), které to umí též, ale opravdu se mi nechce Googlu udělovat oprávnění ve špehování, jestli jsem doma, nebo ne. Applu důvěřuji poněkud více.
Ještě jsem teď narazil na jednu věc. Když scénu spustím ručně, vše se provede (alespoň jsem si nevšiml, že by se neco neproběhlo), ale v samotné scéně se objeví hláška “chyba”. Nenašel jsem ovšem místo, kde bych se dozvěděl o oné chybě více. Netušíte, kde hledat?