Zavřít reklamu
  • Dotaz ohledně iTunes serveru #43208

    Dobrý den,

    rád bych Vás požádal o radu/informaci ohledně iTunes serveru. Snažil jsem se hledat informace z této oblasti, ale upřímně jako velmi nezkušenému uživateli se mi toho moc najít nepodařilo. Více či méně jen obecné informace, ale třeba jak to funguje nebo co nastavit apod. už nikoliv.
    Jde mi o to, že jsem pořídil NAS server Qnap s podporou právě zmíněného iTunes serveru. Idea byla taková, že na něm budu skladovat svojí knihovnu a tím uvolním místi na PC, že budu zmíněný server využívat na na Apple TV apod.
    Na NAS jsem funkci aktivoval. Nicméně kromě pár základních nastavení jako třeba ověřování přístupu heslem tam toho vlastně moc k nastavení není. Teď vlastně nevím co s tím dál? První krok by mělo být nahrání obsahu do knihovny, ale jak? Prostě a jednoduše zkopírovat stažená multimédia z PC do NAS a v aplikaci iTunes na PC pak nastavit adresář knihovny na síťovém disku? Na tohle ale přece není potřeba iTunes server ne? Tohle je jen sdílená knihovna. Mimochodem jsem to takto udělal a nechal stavovat nové skladby z iTunes a skutečně se začaly ukládat na NAS. Nicméně po nějaké době došlo k tomu, že se se nastavení cesty k adresáři vrátilo do výchozího nastavení. Může to být dáno tím, že jsem v PC knihovnu fyzicky nesmazal?
    Může mi prosím někdo alespoň v kostce osvětlit jak takový iTunes server funguje, k čemu vlastně je a hlavně jak nastavit iTunes aby ho využily?

    Děkuji

    Dotaz ohledně iTunes serveru #43211

    Zdravím,
    cestu k uložišti hudby mužete nastavit v předovlách. V případě že nově nastavená složky nebude k nalezení vytvoří se nová ve vychozím adresáři "Hudba".

    iTunes server znamená dodržování struktury ukládání dat (skladba, album, playlist) ve formátu kterému iTunes rozumí (není to uplně server pouze formátovaná složka).

    Mate naformátovanou složku tak že je rozumí všechna itunes v síti. Jednoduché sdílení.

Odpověď na: Dotaz ohledně iTunes serveru

celý text

.