Zavřít reklamu
  • Jaké chytré hodinky pro dítě kompatibilní s airTagem a s funkcí volání #54151

    Zdravím,

    známý pro sledování svého malého dítětě pořídil airTag. Ovšem notifikace z airTagu mu na jeho iPhone chodí se zpožděním. Chtěl by pořídit svému dítěti chytré hodinky, které umožňují dítěti volat volat na předem určená čísla = primárně rodičům (dítě ve škole nesmí mít telefon a ani mu známý jeho pořízení v nejbližším roce dva neplánuje), případně musí umět přijmout hovor, tj. musí mít LTE modul. Dále by hodinky měly umět komunikovat s airTagem samotným, aby se případně zlepšila komunikace airTagu s iPhonem známého. Hodinky, by neměly být moc drahé, přece jen se jedná o dítě. Klidně to může být model určený vyloženě dětem, ale musí splňovat oba požadavky viz výše = možnost volání, kompatibilita s AirTagem.
    Děkuji předem za rady a připomínky.

    Mahtiel

    Jaké chytré hodinky pro dítě kompatibilní s airTagem a s funkcí volání #54152

    Doplnění dotazu výše: Známý má iphone SE (myslím, že verzi 2020), který není s airTagem moc kompatibilní, tak by bylo záhodno, aby poloha airTagu šla do jeho telefonu hlavně díky těm dětským hodinkám, které plánuje dítěti pořídit. Ale netuším, zda se musí jednat vyloženě o Apple Watch, nebo lze pořídit i nějaké levnější od jiného výrobce. Osobně předpokládám, že si známý bude muset pořídit novější iPhone, případně dítěti pořídit Apple Watch, nebo je tu i jiná možnost?

    Mahtiel

    Jaké chytré hodinky pro dítě kompatibilní s airTagem a s funkcí volání #54153

    1.) Obávám se, že "hodinky s funkcí telefonu" = telefon = porušení školního řádu. Btw. řada školních řádů dnes zakazuje i "chytré" hodinky. A hodinky s telefonem v podstatě vždy nějaké "chytré" funkce mají.

    2.) Ačkoli je asi legální, chtít online v reálném čase sledovat vlastní dítě, normální to rozhodně není a známý by se měl poohlédnout po odborné pomoci (paranoia?). Btw., je opravdu velký protimluv "nechce dítěti pořizovat telefon" a "chce pro něj online hodinky s telefonováním".

    3.) Bude-li mít dítě hodinky s telefonním, datovým modemem, BT modulem (samozřejmě v hodinkách vložena sim nebo nahrána esim), a k tomu v tašce AirTag, tak to bude fungovat lépe než nyní, ale ...... samozřejmě to není na sledování v reálném čase a už vůbec ne pro předměty v pohybu (Airtag má jen malou baterii, takž to žadné dlouhé vysílání není). Stejnou službu splní starý iP se sim s datovým tarifem - protože zamýšlené hodinky = telefon. Samostatné hodinky bez AirTagu musí mít i GPS.

    4.) AirTag není závislý na modelu iP, postačuje iOS od 14.5 a výše. Je to totiž "věcička" pro službu "Najít", která svoji polohu vysílá přes BT signál jakéhokoli zařízení v dosahu s připojením na Internet, tj. i přes Android telefony. iPhone (nebo iPad) potřebujete jen pro prvotní nastavení AirTagu, pak již nejsou na nic potřeba. AirTag totiž můžete lokalizovat jak na iPhonu nebo iPadu, tak i na Android zařízení s pomocí příslušné apky od Aplu, kterou stáhnete v Google Play.

    5.) Obecně mám ale pocit, že Váš známý chce něco, co jednak není reálně dostupné (super funkce + nízká cena + neporušovat školní řád).

Odpověď na: Jaké chytré hodinky pro dítě kompatibilní s airTagem a s funkcí volání

celý text

.