Zavřít reklamu
  • Externý HDD disk #46522

Dobrý deň

Našiel som externý disk od verbatímu ktorý obsahuke aj čitačku prstu, aký máte na to názor? Chcemtam zálohovať hlavne dokumenty/ učtovnicke závierky z rôznych programov z práce a obávam sa toho že to bude blbnúť len predsa stoji 2360czk/ 90eur za 1TB a pride mi to lacné a teda aj kazové... nemôže sa stať že prestane fungovať čitačka a som v prdeli?

Ďakujemmza rady

Externý HDD disk #46528

Ano, jakmile přestane fungovat čtečka a máte aktivované šifrování a lock touto čtečkou, jste v .......... Navíc, správně máte zálohovat na alespoň dva disky, navíc, pokud chcete zálohovat účetní dokumenty atd. 🙂

Externý HDD disk #46529

Ďakujem ano ano to viem len som chcel stare disky zameniť za tieto, ak máte typ na nejaky dobrý disk bol by som veľmi rád kľudne aj SSD

Externý HDD disk #46530

Jako uprimne platit za disk s hw cteckou otisku prstu je totalni zbytecnost a vyhozene penize.
    Vice bezpecnejsi bude parovane sw sifrovani.

Externý HDD disk #46531

Úplně nejlepší samozřejmě je běžný plotnový disk, který po provedení zálohy vždy uložíte v proipožární skříni/trezoru. Přece jen, je to jedna z nejcennějších věcí. 🙂
    Na zálohy nejsou SSD disky zatím úplně vhodné, přeci jen i když se pokazí elektronika plotnového disku, vyjmete plotny a vložíte je do nového těla je velmi slušná šance, že bude zase fungovat alespoň pro obnovení dat. Pokud se cokoli pokazí na SSD, je na 100% "vymalováno".
    Chce to kvalitní plotnový HDD a v solidní USB 3 nebo TB 3 krabičce budete mít přenosovou rychlost hodně nad 100 MB/s, což je skvělé.
    Já bych se nebál např. Seagate IronWolf nebo Seagate Exos disků. Samozřejme do páru.

No, a úplně úplně nejlepší řešení je podle mě malý domácí NAS s dvojicí zrcadlených disků, ale to je už samozřejmě trošku jiná "liga", ale na druhou stranu dokážete automaticky zálohovat i vše z telefonů tabletů, počítačů atd. v celé síti. A pokud od toho NASu nebudete chtít extra streamování filmů s překódováním v reálném čase atd. pak úplně stačí Synology DS220j nebo QNAP TS-230.

Odpověď na: Externý HDD disk

celý text

.