Zavřít reklamu
  • Externi hdd #40820

    Ahoj, poradili byste mi nekdo jaky koupit externi hdd pro iPad? mam air 2019. A koupit wireles a nebo obyc?

    Externi hdd #40822

    Tak záleží spíš na tom kolik chceš investovat. Osobně mám dobré zkušenosti prakticky se vším od WD a pak také Porsche design, ty by se ti mohli líbit, jsou v tom Lacie. Wireless je podle mě další věc, jenž je nutné nabíjet, myslet na to atd.

    Externi hdd #40832

    Dekuji za reakci. WD jsem hodne davno mel a prakticky hodne rychle odesel a levny tenkrat moc nebyl. Samozrejme jsem mohl mit je smulu, ale je to blba vzpominka. Cenove mi, ale vyhovuji, tak nevim. Divam se na ten Porshe a vypada moc pekne. Kazdopadne, hledam nejaky disk, nejlepe mensi varianty tedy 2,5 palcovy. Taky je treba resit jestli je k tomu potreba redukci. Proc je potreba kupovat redukci kdyz lightning to usb kabel ma vlastne uz nabijecka. Nicmene nedela mi problem si koupit lightning to usb 3 camera s napajenim, ale unika mi proc, protoze mi to bylo doporuceno... moc tomu nerozumim.

    Externi hdd #40834

    WD sa vyhni oblukom...

    Externi hdd #40836

    Jasne, taky spatna zkusenost? Tak ktery teda a jak je to s tou redukci?

    Externi hdd #40838

    No, a co třeba Samsung X5 s Thunderbolt 3 portem? 🙂 Aktuálně nejlepší disky na světě. WD ani Porsche nebrat.

    Externi hdd #40839

    Zdravim, 10k fakt za disk nedam. Ty porshe jsou ve spolupraci s Lacie a podle vseho nejsou tak spatne. Proc je nebrat?

    Externi hdd #40840

    No, záleží jakou velikost potřebuješ/chceš a jaké rozhraní preferuješ/chceš/potřebuješ a hlavně, jestli chcšeš opravdu v dnešní době kupovat přenosný disk s magnetickými rotačními plotnami. Ano, sice dobrý poměr cena/MB u mag. disku, ale nízké přenosové rychlosti. Ale pokud ti stačí desítky MB/s, pak OK. Místo Porche bych už radši šel do m2 disku a dal jej do boxu. Dostaneš super rychlý, malinký, 1TB disk za 4 tis. Kč a s minimální spotřebou a bez potřeby dodatečného napájení. Mag. disky dnes snad jen do NASu kvůli kapacitě a to jen tam, kde fakt nepotřebuješ vysoké přenosové rychlosti.

    Externi hdd #40841

    já měl Lacie Fuel, bezdrátový hdd. Byla to otrava, nefungovalo to tak jak jsem si přál - hdd vytvořil wifi síť, musel jsem se na ni připojit včetně bluetooth, pak se data přetahovala do aplikace Lacie v ipadu. Bylo to zdlouhave. Asi bych příště volil něco dražšího nebo klasický kabelový.
    A ještě te omezuje rychlost přenosu podle toho co tam je za wifi modul nebo co. (i drátově), takže to pak vyměníš za ssd ale nezvýší to rychlost.

    Externi hdd #40860

    To Radek: hm, ta verze m2 s boxem me zaujala. se divam, ze 1TB SSD s boxem by me vysla na 5. Popripade pises ze za 4 tisice, muzes mi poslat tvuj tip? To je pro me, ale strop. Dotaz 2: Nebude tedy potreba napajeni? Kazdopadne kuope redukce me aj tak nemine ze? To uz bude pravdepodobne lepsi koupit rovnou redukci s napajenim ne?
    To Martin: jo pujdu do kabeloveho radeji, diky moc za reakci.

    Externi hdd #40861

    já osobně bych volil:

    CRUCIAL P1 SSD NVMe M.2 1TB PCIe + i-tec MySafe USB-C M.2 NVMe Drive Metal External Case 10 Gbps

    dohromady za cca 4k (Crucial disky jsou super a za skvělou cenu). Je pravda, že fakt netuším, jestli ipad dokáže napájet disk, ale pokud zvládne flashku, tak to utáhne i tohle, tohle más potřebu "nula, nula, nic" 🙂

    Externi hdd #40862

    případně místo toho Crucialu lze Samsung SSD 970 EVO 1TB, což je naprostá špička ve své třídě, ale je o 1k dražší oproti tomu Crucialu, který je ale také super (osobně používám jen SSD od Samsungu a Crucialu)

    Externi hdd #40863

    Tak kdyby to nezvladl iPad, zvladla by to redukce s napajenim a tohle reseni by mi fakt nevadilo, ake co by mi vadilo, pokud by to nefungovalo 😅

    Externi hdd #40864

    takze i s redukci cca 5K coz bych asi jeste zvladnul, ale asi napsat primo do Apple?

    Externi hdd #40865

    Stejne tu redukci musim koupit tak i tak a redukce s napajenim zase neni o tolik drazsi...

Odpověď na: Externi hdd

celý text

.