Zavřít reklamu
  • HomeKit-jak začít #40765

    Ahoj. S nedávnou podporou IKEA žaluzií, jsem se rozhodl, že svou domácnost taky zautomatizuji. Ale nevím kde začít. Doma máme všechny žárovky IKEA smart, ale bez hubu, takže jen dokoupím IKEA TRAFDI hub a budou podporovat homekit. pak to doplním o ty rolety. To bychom měli, víc z ikei nejde asi na Homekit. Otázka je, kam pokračovat? Chtěl bych třeba nějaký LED yeelight strip od xiaomi, dát ho za gauč, tv stolek, kolem postele. Problém je, že bych na to musel koupit další hub, tzn koupit nový router (ve starem mám už jen 1 volný port) a koupit prodlužku, do ktere ty huby nastrkám. Pak budu chtít zase něco, budu muset k tomu muset koupit další hub...
    nejde to nějak univerzálněji? Třeba univerzalní hub, na ktery se napojí všechny ostatní smart zařízení podporující homekit? Případně bych teda zůstal u max. 2 firem, od kterých musím mít hub. IKEA (protože má rolety a bonus je že už máme žárovky), potom druhá, ale která? nejlepe nejake firma, která toho má hodně SMART a hodně se rozvíjí. Napadá vás, co to může být? Jako smart bych viděl pouze drobnosti, které mi ulehčí život, ale abych nemusel nic moc montovat (zámek, topení, lustr..), jsem totiž v nájmu.
    Pak mě napadá koupit ještě SMART zásuvku (taky IKEA), ale u nás doma by to šlo udělat snad jen s 1-3 zařízeními - noční lampičky a NAS server. Ostatní zařízení jsou v poloze "vypnuto" jakmile se přeruší dodávka elektřiny (vypínač neumožnuje zůstat v poloze "zapnuto" - konvice, kávovar, toustovač, větrák,...vždy se vypnou a pak už nezapnou po opětovném dodání el.proudu.
    Vím o tom, že některé zařízení jedou i bez hubu, ale to jsou většinou žárovky, které už bych stějně měl napojený na hub když chci ty rolety.

Odpověď na: HomeKit-jak začít

celý text

.