Zavřít reklamu
  • Výběr – MacBook #4963

V mém případě jsou ceny stejné. U Tebe rozdílné.

MiQiX píše:
    Tady je ta volba těžká, ale vzal bych určitě starší model, protože nový 'non TB' má o dost slabší procesor. I když je to 6gen, tak 5gen ho převýší.

Benchamarky ukazují něco jiného.
    https://youtu.be/IXBD_Ex4h8Y?t=8m37s

Řekneš, že by Ti vadila konektivita a pak navrhněš MB 12", trochu paradox, ne?
    Konektivuta se dá vyřešit dockem za 1 000,- Kč. To bych ještě zvládnul.

MiQiX píše:
    Ale pak je ve hře ještě MB12, který není žádné ořezávátko. Sehranost AppleHW a AppleSW je na špičkové úrovni. MB zlvádne i render 4K videa a roseká svého soka s Core i7. To samé MBP dokáže s FCP. Win potřebuje čtyřjádrové procesory k tomu, aby se s videem vůbec dalo pracovat. Masox to zvládne i s velmi slabým dvoujádrem.

Proč jsi pak chceš koupit WN notebook?

Výběr – MacBook #4964

Řekneš, že by Ti vadila konektivita a pak navrhněš MB 12", trochu paradox, ne?

Nevím jak je to s konektivitou u tebe, doporučuji tobě.

Benchamarky ukazují něco jiného.

Já tedy myslím, že MBP 2016 s I5 Dual 2.0GHz nepřekoná výkon I5 Dual 2.7GHz + porovnával s MBA 😉

MiQiX píše:
    Ale pak je ve hře ještě MB12, který není žádné ořezávátko. Sehranost AppleHW a AppleSW je na špičkové úrovni. MB zlvádne i render 4K videa a roseká svého soka s Core i7. To samé MBP dokáže s FCP. Win potřebuje čtyřjádrové procesory k tomu, aby se s videem vůbec dalo pracovat. Masox to zvládne i s velmi slabým dvoujádrem.

Proč jsi pak chceš koupit WN notebook?

Protože má lepší poměr cena/výkon. U mě je jedno jestli použiji MBP nebo XPS, protože nepoužívám Apple aplikace :). Tady rozhodne cena, ale 'Masox' mám zarytý hluboko pod kůží a nechce se mi ho vzdávat.
    A podle testů, MBP 13 toho proti XPS15 moc nezmůže 🙁 A pak si ještě i ty zvaž 😀 70 táců 😆 😆 Ale asi si ten MBP koupim...
    http://www.pcworld.com/article/3061055/laptop-computers/tested-the-1500-dell-xps-15-vs-the-1500-macbook-pro-13.html

A teď k těm cenám. Dal jsem si tu práci a své konfigurace jsem porovnal ve storu různých států. Ten NTB není předražený, jen my máme nějakou čecháčskou přirážku!

Máme oslabené euro, že? Takže by se nákup v německu neměl vyplatit... OMYL!
    České ceny jsem vypsal, takže ty německé:
    MBP 13 2015 (I7 3.1GHz; 16G RAM; 512G SSD) 2529€ / 68.333 Kč... A to i po oslabení koruny!
    MBP 13 2016 (I5 3.1GHz; 16G RAM; 512G SSD) 2559€ / 69.144 Kč

EDIT/ Mimochodem...
    MBP 2015 (13''; I7 3.1GHz; 512G SSD; 16G RAM) 68.790,- v ČR vs. MBP 2016 v Německu...

V Americe jsou ceny ještě nižší. Za ceny může oslabená koruna, protože v sousedním Německu jsou ceny odůvodnitelné. V ČR ne.

Určitě si počkám na nějakou recenzi MBP 2016, podobnou třeba této:

Díky tomuto videu se mi také DELL XPS 15 zalíbil 🙂

Výběr – MacBook #4965

Ohledně výkonu nového MB:

Podívej se na TurboBoost:

MB Pro 2015 3,1 Ghz
    MB Pro 2016 3,1 GHz

Pokud to chápu správně, nový MB pojede podtaktovaný, aby uspořil energii a při náročnějších úkonech se přetaktuje na stejný takt jako 2015.

Ono, Apple umí perfektně skloubit HW a SW. Papírově slabý 12" zvládne render 4K.

Opravdu XPS je !!!!!!!REÁLNĚ!!!!!! výkonnější než sice papírově slabší MB?

Ještě bych si tvé místě položil otázku? Opravdu zvládnu přejít z macOS na WN? Zvyk je železná košile.

MB Pro bez TouchBaru stojí stejně jako MB Pro 2015, nevím, proč se zde mluví o zdražení. Zdražení je u MB Pro 2016 s TouchBarem.

Pořád nevím, který....
    Poradíte mi?

Výběr – MacBook #4966

Klidně do toho macu jdi. Ten systém je úplně v pohodě, zvykneš si rychle.
    .
    MBP 13 je reálně slabší, než XPS15, protože... XPS15 má až 32G RAM a silnější CPU, o GPU nemluvě (nejvýkonnější MBP 15 má výkonnější GPU) a při takovém renderu v Premiere je reálně znát výkon XPS 15 a MBP odchází poražen. A to i čtyřjádrový MBP 15.
    .
    Když porovnáš s AppleSW, tak jsou jasní vítězové MacBooky, páč FCP je stavěn přímo na ně a render je pak daleko rychlejší. Ale render ve 3D je o dost rychlejší na XPS 15 než na MBP13 (jsou zhruba stejně velké) a reálně se MBP nemůže měřit třeba s takovým RazerBlade Pro, který má GTX1080.
    .
    Když potřebuješ spustit virtuální počítač, tak se hodí více než 16G RAM a výkonný CPU, takže tady by DELL XPS zvítězil. Ale platí to, že AppleSW + AppleHW nemají konkurenci. Pokud použiješ SW třetích stran, apple se konkurenci prostě nevyrovná.
    .
    Pak taky zvažuji ceny, páč 70 táců za NTB se mi zdá hodně, ale je to pro profesionální nasazení... MBP by byl určitě dobrý, ale máme tu i DELL.
    .
    A na závěr. Jsou i lépe optimalizované operační systémy. Takových Linuxových distribucí je plno. Nejsou tak rozežrané jako macOS (třeba Lubuntu, Ubuntu, Linux Mint) a profi, které se macOS lépe vyrovnají se dají najít také. Mnohdy jsou i jednodušší a mají lepší funkce (Fedora, OpenSUSE)
    .
    A teď se ještě rozhodnout. Ty se rozhoduješ mezi MB12 a MBP, já mezi MBP a XPS.

Ale reálně bych ti doporučil MB, páč jsi student a na to přenášení je prostě lepší. Má slabší výdrž než Air, ale znatelně lepší displej a nedělá kravál.
    Kdybys požadoval vyšší výkon třeba na virtuálku (nebo několik virtuálek), 3D CAD, náročný střih videa a editaci GPIX fotografií, MB by byl slabý a chtělo by to MBP.

Výběr – MacBook #4967

MB Pro vs XPS

Ono záleží, jaký SW kdo používá a hlavně na jakém systému. Je blbost si kupovat MB, aby na něm jela 24/7 virtualizace.

Ohledně mého výběru, do 12" asi nepůjdu, pro mě je to takový iPad s klávesnicí, takové maličké. Raději půjdu do něčeho většího.
    Já nevím, jestli MB Pro 2015 nebo MB Pro 2016 bez TouchBaru.

PS: Jak u Tebe probíhá rozhodování?

Odpověď na: Výběr – MacBook

celý text

.