Ahoj,
při spuštění mého staršího iMac Late 2015 se zobrazuje složka s otazníkem (věděl jsem, že se něco podobného dřív nebo později stane). Připojil jsem tedy externí disk, na který jsem nainstaloval možný nejnovější Mac OS (El Capitain 10.11.6).
Zkoušel jsem nový MacOS nainstalovat na interní disk, ale ten nebyl v možnstech.
Instalace na externí disk proběhla v pořádku, systém funguje. Potřeboval bych se ale nějak k internímu disku dostat, zachránit data a disk zkusit zformátovat. Zde je ale problém... Disk nevidím ve finderu. V diskové ultilitě jej vidím, ale když jsem se pokusil dát "zachránit", tak mi bylo řečeno že byla objevena chyba která může způsobovat potíže se startem počítače, ale že byla opravena a vše proběhlo úspěšně. Interní disk se ale stále nezobrazuje ve finderu. V diskové ultilitě jsem chtěl dát ještě připojit ale tato možnost je zašedlá. Zkusil jsem ještě software Paragon. I zde disk vidím, ale nemohu jej "připojit".
Můžete mi prosím zkusit někdo poradit? Jde mi čistě o to z disku zkusit vykopírovat pár giga dat před tím, než jej zkusím zformátovat a nainstalovat čistě nový MacOS.