Zavřít reklamu
  • Win11 vs MacOS #53835

    ahoj, asi to se úplně nepatří ale nedá mi to 🙂 na internetu je milion videí a příspěvků jak uživatelé přechází z win na jabko a jak s tím zápasí. Mě se stal opak. Po několika letech jsem nastoupil do práce kde jsem dostal nový NB Dell a hned s win11.
    Začal bych HW 16'' i7 16GB paměti... celkem za necelých 40t. Je to pohledově hnusný, klávesnice je gumová a doslova nepříjemná, celý nb je neskutečně těžký a na to že mám puštěný edge a outlook se příšerně přehřívá. O tom, že bych si ho položil na kolena nemůže být vůbec řeč.
    SW, s tím zápasím nejvíce. Celkově je to pomalý a to mám relativně čistou instalaci. Posouvání okna, přepínání mezi aplikacemi, nebo virtuální plochy to je tragedie. Nastavit si v edge že google bude výchozí vyhledavač mi dalo zabrat. Nastavit klávesnici na qwerty taktéž. Trackpad je už doslova průser. Zvyknout si na levý spodní roh mi dává připomenout jak apple je snadný na ovládání. Scrollování, najedu myší na jiné okno (aniž bych se aktivně přepnul) a chci scrollovat, nejde to. Přikoupil jsem myš a cítím se jak hotentót. Nedovedu používat kolečko 😀 resp nenašel jsem nikde v systému jak se přepnout do natural scrolling.
    Ať si říká kdo chce co chce, win je příšerný systém. Bohužel neexistují profesionální strojařské aplikace takže win je povinnost.

    btw LsA se nezobrazuje korektně, hlavně pulldown menu.

    Win11 vs MacOS #53836

    grrr kde je hot corner?

    Win11 vs MacOS #53837

    úprimnú sústrasť.

Odpověď na: Win11 vs MacOS

celý text

.